« Назад

Звонко Папак: Трябва да работим здраво

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 22/01/2022 22:06
Звонко Папак: Трябва да работим здраво  basketball.bg

 

 

Тимът на Шумен инкасира пета поредна и общо 13-та загуба в НБЛ. Новакът в българското първенство отстъпи пред Спартак Плевен със 74-100 в зала „Балканстрой“. В този мач шуменци бяха водени от своя асистент в лицето на Звонко Папак, тъй като старши треньорът Янко Янков отсъстваше заради лични причини. Сърбинът обърна внимание на бързите атаки, които се оказаха ключови за победата на плевенчани.

 

Със сигурност играта на бърза атака се получи по-добре за домакините. Спартак не ни изненада, знаехме, че този отбор разчита много на контраатаките. Успяхме да ги ограничим в този елемент през първата четвърт. Опитахме се да сторим същото и в третата част, но точно тогава те направиха най-много бързи атаки. Нашите момчета се връщаха по-бавно в защита, заложих на ниска петица, за да спрем именно контраатаките на нашите съперници. Спартак е доста качествен отбор. В някои периоди от мача показахме добра игра.

 

Деян Биелич имаше известни проблеми през тази седмица. Той нямаше почти никакви тренировки с отбора, защото се върна в Сърбия, за да вземе виза. От него и Александър Милов очаквах малко повече. Маркъс Майкърс показа през второто полувреме защо бе привлечен в Шумен. Очакваме Милош Чойбашич да започне да се включва по-добре. След края на мача имахме разговори с него. Беше трудно да го включа в игра тази среща. Той е младо момче, но последните месеци се намираше в Сърбия. Пристигна преди една седмица. Той е много важен за нашия тим“, сподели сръбският специалист.

 

Нашата концепция е свързана с това да съберем млади играчи, които да тръгнат от някъде. Голяма част от тези момчета нямат никакъв опит в българското първенство, но очаквам да натрупат рутина с течение на сезона. Надявам се около Александър Милов, Маркъс Майърс и Деян Биелич да станат по-добри. Ние нямаме никакви финансови проблеми. Управителният съвет на клуба изпълнява това, което се иска от него. Нито един баскетболист не може да се оплаче, че нещо не е изпълнено. Всичко е наред от тази гледна точка. Трябва само да работим здраво. С Янко Янков направихме добър отбор, надявам се догодина да сме много по-напред в класирането.

 

Иска ми се да се представим по-добре срещу Балкан в Ботевград след две седмици. Надявам се на по-добро представяне, отколкото срещу Спартак. Тогава и Янко Янков трябва да се завърне на пейката. Ние работим заедно вече пет години“, завърши Папак.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day