« Назад

Бойко Миленков: Не мога да бъда доволен от победата

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 14/01/2022 11:57
Бойко Миленков: Не мога да бъда доволен от победата balkanleague.net

 

 

Берое Стара Загора прекъсна своята негативна серия от четири поредни загуби в Балканската лига и запази шансове за класиране в следващия етап. „Зелено-белите“ се наложиха над Академик Пловдив с 98-91 в българския дуел от група B, който се изигра в зала „Общинска“. Наставникът Бойко Миленков не бе доволен от представянето на старозагорци, въпреки ценната победа.

 

Въпреки победата, не мога да бъда доволен от нея, тъй като Академик бе без четирима ключови играчи и нямахме правилния подход за този мач. През първото полувреме допуснахме да ни вкарат 50 точки и бяхме готови да загубим мача. Не загубихме, защото се мобилизирахме през второто полувреме. Стартирахме мача отпуснато и с много проблеми в дефанзивен план. Не се стараехме да направим така, че гостите да пропускат, а чакахме това да се случи, което е проблем.

 

Може би през второто полувреме подобрихме нашето представяне и успяхме да спечелим, тъй Академик бе с по-къса ротация. Мисля, че ако гостите разполагаха с всички свои играчи, нямаше да имаме никакъв шанс“, завърши Миленков.

 

Успехът на Берое коментира и Антон Кук, който бе сред най-добрите. Американският гард се отличи с 26 точки, 4 борби, 3 асистенции и 6 точни шута зад дъгата за 30 минути в игра. 

 

През по-голямата част от мача играхме небрежно и правихме доста грешки. След това намерихме начин да обърнем хода на събитията и да стопираме устрема на съперника, защото получавахме лесни кошове. През второто полувреме вкарахме повече точки, което се оказа достатъчно да победим.

 Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day