« Назад

Небойша Видич: Отборът е фокусиран и знае какво иска

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 12/01/2022 22:37
Небойша Видич: Отборът е фокусиран и знае какво иска Стоян Христов

 

 

Балкан Ботевград постави четвърта победа на своята сметка в Балканската лига. „Зелените“ сразиха Макаби Хайфа с 88-81 в „Арена Ботевград“. Старши треньорът Небойша Видич сподели, че ботевградчани са се придържали към плана за игра.

 

Победихме ги със система, придържахме се към нашия план за игра. Казах на моите играчи, че двата тима играха преди два дни, така че става дума за това кой ще бъде с по-добър фокус и кой ще иска победата повече. Смятам, че и в двете неща стояхме добре. Разбира се, че беше важно това, че имаме висок процент при стрелбата от далечна дистанция, но водихме само с 2 точки след първата част. Не мисля, че оказа влияние върху мача, но все пак помогна за победата. Когато стартирате даден мач добре, това е знак, че отборът е фокусиран и знае какво иска.

 

Макаби не ни изненада, гледахме този отбор. Искам да кажа на хората от Ботевград, че наблюдаваха отбор, който разполага с двама играчи от НБА, които имат опит. Единият от тях е син на известния Глен Райс (б.а.-Глен Райс-младши). Не съм сигурен, че това се е случвало преди не само за Балкан, но и за Левски“, отбеляза той.

 

Бяхме фокусиране върху Коуми Вон в последната част, не му позволихме да има отворени стрелби, защото той е играч, който може да промени развоя на събитията и разполага добра стрелба от тройката.Той може да реализира по много начини. В последните пет минути успяхме да го опазим. Не можем да запазим този фокус и интензивност в следващия мач срещу Макаби, ще потърсим помощ от младите играчи“, сподели Видич.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day