« Назад

Станимир Маринов: Младите трябва да работят

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 10/01/2022 22:20
Станимир Маринов: Младите трябва да работят Стоян Христов

 

 

Балкан Ботевград извоюва пети пореден и общо девети триумф в НБЛ. „Зелените“ не оставиха шансове на Берое Стара Загора след 106-78 в „Арена Ботевград“. Станимир Маринов бе с основна заслуга за изразителния триумф на ботевградчани. Българският национал демонстрира точен мерник и показа на какво е способен в нападение. Гардът финишира с 18 точки, 3 борби, 5 асистенции и 1 отнета топка за 26 минути, в които се задържа в игра.

 

"Трябва да направим така, че да достигнем едно постоянство в двете фази на играта си. Може би това, че сме нов отбор от началото на годината изисква време. Тренираме здраво и с всеки следващ мач играем все по-добре. С Калил Дюкс и Дерик Маркс се разбираме добре, опитваме се да сменяме позициите си. Тримата трябва да постигнем един такъв синхрон, който ще помогна за всяко едно нападение или защита. Стараем се това да го практикуваме на всяка тренировка. Виждам, че започва да дава резултат. Все пак аз съм малко по-опитен от тях и гледам да ги наставлявам. Започват да усещат играта."

 

"Треньорът Небойша Видич ни поставя като задача да имаме в един мач поне по 20 асистенции и 20 точки от бърза атака. Това трябва да го направим като наш стил. Мисля, че се получава досега. Вече трябва да го прилагаме постоянно и така отборът ще върви само нагоре. Младите играчи в тима трябва да покажат на треньора, че искат да работят и да спазват неговите указания по време едно време, да се стараят максимално. Смятам, че има трябва още малко, младите получават шанс и то не само в края на мачовете. И Александър Гавалюгов, и Илиян Пищиков се включват все по-уверено. За тях остава само да работят, но това не е само в нашия отбор, но и за всички подрастващи в България“, отбеляза той.

 

"Играхме срещу отбори, които практикуват различни видове защита. Започваме да се нагаждаме и да реагираме. Това е ключът. Ние сами на паркета трябва да реагираме. В последните години Академик ми прави впечатление със своята много добрата си химия. Какъвто и отбор да имат, при тях винаги се получава добър синхрон. Не знам извън паркета дали е така, но се вижда, че на игрището се чувстват много добре. Предстоят ни тежки мачове. Много ни се насъбра в този месец, цикълът е доста сгъстен“, сподели Маринов в ефира на Max Sport 2.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day