« Назад

Бойко Миленков: Само с говорене не става

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 10/01/2022 22:00
Бойко Миленков: Само с говорене не става Стоян Христов

 

 

Берое Стара Загора инкасира шеста загуба в НБЛ. В „Арена Ботевград“ старозагорци отстъпиха пред Балкан със 78-106. Пред Max Sport 2 наставникът Бойко Миленков разкритикува представянето на заралии в защита, като обърна сериозно внимание на играта на Обина Олека именно в дефанзивен план.

 

Страхотен анализ от страна на Обина Олека. Не искам да обиждам някои отбори, но когато не играеш в защита срещу Шумен, можеш да го компенсираш, но срещу по-сериозни тимове, когато седиш и гледаш, разликата е близо 30 точки. Прав е, че във всеки мач излизаме за победа, така се казва. Не успяхме да се закачим в този мач, домакините отвориха разлика след нашето лошо начало. Не бяхме на паркета през първата част, оттам разликата беше качена и срещата се доиграваше. Доближаваме се до 10 точки по чиста случайност. Говорихме си, но само с говорене не става. Извинявам се на зрителите за нелицеприятната игра, която показахме.

 

Нормално е да обръщат повече внимание в защита на Антон Кук. Като цяло ние често влизаме в един контра-ритъм, спираме да си подаваме, движим се супер бавно. За да подадеш на някой, трябва да направиш някакво движение. Ние просто се придвижваме по паркета и няма как да се получат нещата срещу една по-агресивна защита на Балкан“, подчерта младият специалист.

 

Младите баскетболисти играят много непостоянно, защото нямат опит. Някой път се включват добре, докато в други не толкова. Не искам да ги виня, но грешката е отборна. Не мога да кажа, че в този мач не са се старали. Стараят се, но имат много пропуски, които трябва да поправим“, коментира Миленков.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day