« Назад

Небойша Видич: Все още не сме направили нищо голямо

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 10/01/2022 21:25
Небойша Видич: Все още не сме направили нищо голямо Стоян Христов

 

 

Балкан Ботевград фиксира пети пореден и общо девети триумф в НБЛ. „Зелените“ не оставиха шансове на Берое Стара Загора след 106-78 в „Арена Ботевград“. В ефира на Max Sport 2 старши треньорът Небойша Видич заяви, че ботевградчани играят по-добре след Нова година.

 

Аз вече казах, че на този отбор му трябва време. Балкан играе много по-добре след Нова година. Изглеждаме по-различно, показахме това, което работим. Аз исках това да се случи по-рано, все още не сме направили нищо голямо. Разбира се, ако си загубил първия мач срещу Берое, а след това победиш същия съперник с близо 30 точки разлика, това очевидно е прогрес.

 

Една от причините за победата е добрата игра срещу Антон Кук. Освен това Седариан Рейнс е много силен физически. Ние бяхме отново без Трейвин Тибодо, но успяхме да спечелим борбата под коша. Денислав Вутев е много добро момче. Когато селектираш играчи, трябва да обърнеш внимание на три неща. Това са крак, ръка и глава. Аз казах на това момче, ако няма глава, нищо не става. Много го харесвам, но всичко зависи само от него“, обясни сръбският специалист.

 

Аз не взимам решенията за играта на Александър Гавалюгов, а неговият характер. Неговият талант е безграничен, но трябва и много да работи. Той е само на 15 години. Бъдещето е пред него, така че още е млад да говорим за него в телевизионния ефир.

 

Все още не мислим за мача с Академик Пловдив следващата седмица. Преди това имаме два мача с Макаби Хайфа в Балканската лига. Този отбор изглежда по съвсем различен начин, разполага с бивши баскетболисти от НБА, така че до срещата с Академик има време. Няма да ни бъде лесно“, завърши Видич. Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day