« Назад

Тони Дечев: Време беше да зарадваме хората в Ямбол

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 20/12/2021 22:22
Тони Дечев: Време беше да зарадваме хората в Ямбол basketball.bg

 

 

Тимът на Ямбол извоюва втори триумф през сезона в НБЛ. „Жълто-черните“ надделяха над Спартак Плевен с 83-82 насред зала „Диана“. В ефира на Max Sport 2 старши треньорът Тони Дечев остана доволен от драматичната победа и не пропусна да поговори за трудния тренировъчен процес, който водят ямболии.

 

Ключовата за тази победа беше това, че не се предадохме. Аз и преди това казах, че Ямбол играе толкова, колкото му позволят физическите възможности. В много от мачовете се стигна до един период, в който свършат батериите и се предадохме. В тази среща този период го нямаше за наше огромно щастие. Имахме лошо начало, което след това ни коства енергия да се върнем в мача. Както казах и преди срещата, зоновата защита, която бяхме подготвили, много ни помогна в този мач, който можеше да приключи още през първото полувреме. Успяхме да изпълним игровия план, който имахме. Страхотна победа за нашия отбор, време беше да зарадваме хората в Ямбол, които обичат баскетбола и да ги накараме да идват в залата повече.

 

„Аз всеки път търся причините за това да започваме слабо мачовете, но не мога да ги намеря. Правя опити да започваме с различни петици. Може би момчетата вярват по-малко, отколкото аз вярвам. Дарин Иванов е много важен играч за нашия тим. Когато успее да намери своя ритъм и да вкара точките, които търсим от него, той се превръща в жокер. Опитвам се да вкарам младите момчета, които трябва да горят в такива мачове. Може би понякога той страда от това нещо, но това е пътят, който сме поели и ще вървим по него“, добави опитният специалист.

 

Нашият процент от тройката е изненадващо висок, въпреки че един от най-добрите ни стрелци (б.а.-Джермая Пейдж) стреля 1/9 от тази позиция. Не знам как успяхме да реализираме толкова тройки, но те ни помогнаха страшно много. Ние не разполагаме с високи играчи, с които да играем под коша. Точно там имаме проблеми, Спартак спечели борбата под коша с 38-33, но успяхме да компенсираме с бърза атака, когато овладявахме борбата под нашия кош. Отбелязахме 25 точки от бързи атаки.

 

Смятам, че Ямбол все още не е намерил своя лидер. Това е процес на търсене, който става по време на тренировките и мачовете. Ние не можем да водим нормален тренировъчен процес, защото имаме трима ученици, които не могат винаги да участват в тренировките. Ние работим с между седем и девет състезател. Аз много вярвам в тренировъчния процес. Ако всички неща, които се случват на тренировките, започнат да се получават по време на срещите, ще намерим по-бързо себе си. Това е положението, опитваме се да оцеляваме. Трудна година за нашия тим, но има и моменти, в които малко да се усмихнем“, завърши Дечев.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day