« Назад

Станимир Маринов: Дадохме всичко от себе си

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 29/11/2021 22:44
Станимир Маринов: Дадохме всичко от себе си  fiba.com

 

 

Българският национален отбор за мъже претърпя второ поредно поражение в пресвяките за Мондиала през 2023 година в Япония, Индонезия и Филипините. Българите загубиха от състава на Босна и Херцеговина със 75-85 в среща от втория кръг в група F, която се изигра в „Арена Ботевград“. Станимир Маринов също заслужава добри думи за своето представяне. Баскетболистът на Балкан Ботевград се нареди сред най-резултатните, но това не спаси „лъвовете“ от загубата. Гардът финишира с 11 точки, 4 борби, 5 асистенции и 1 пресечен пас за 28 минути престой на паркета.

 

"Ако трябва да сме честни, не бяхме близо до победата. Доста тежко се говори след такъв двубой.  Поздравявам отбора на Босна, определено е по-класен и по-балансиран. Босненците си използваха предимството на нисък пост и като цяло ръстовото такова. Дадохме всичко от себе си, борихме се до края. Имахме своите шансове, доближихме максимално в резултата, но някои отворени шутове не влязоха, не се получиха някои дребни детайли в защита, имаше и пропуски и оттам срещу такъв класен отбор са натрупва разлика, след което е трудно да се върнеш."

 

"Един професионален отбор е допустимо да допусне 9-10 грешки в един мач, но 18 вече са твърде много. Апелът ми към младите играчи е да работят. Константин Костадинов, Емил Стоилов и Йордан Минчев имат невероятни качества. Те са бъдещето на отбора. Трябва да мислят в тази насока, защото след време те ще го водят“, заяви той.

 

"Физически не бяхме добре подготвени за този цикъл. Трябва всеки един индивидуално да работи върху това. Бързината в играта ни липсваше. Особено в първия мач акцентирахме на играта на нисък пост, а това не е нашата игра. България играе бърз баскетбол, на границата на риска, с рискови стрелби, но в Ботевград са идвали големи отбори, които са падали и едвам са се измъквали“, завърши Маринов в ефира на Нова спорт.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day