« Назад

Янко Янков: Не играем срещу отбори от НБА

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 18/11/2021 02:08
Янко Янков: Не играем срещу отбори от НБА basketball.bg

 

 

Тимът на Шумен инкасира пета поредна загуба в НБЛ. В зала „Младост“ шуменци отстъпиха пред Левски с 50-96. Наставникът Янко Янков обърна внимание на големия брой отбелязани точки под коша от страна на „сините“.

 

„След такъв резултат е тежко да се каже каквото и да е. Цифрите говорят сами за себе си. Много добра първа част, където играхме равностойно, на моменти даже и по-добре от съперника, а това е действащият шампион. Пак сме в къса ротация, но това не е оправдание. Това означава, че губим ритъм, особено през второто полувреме не ни се получи играта. Гостите използваха техните силни страни, играхме без нито един център и 20 борби имат повече от нас. Както и мача с Пловдив, много точки, отбелязани в подкошието. На тренировка се опитахме да създадем план за игра и да противодействаме на това нещо, но определено имат класни и опитни играчи, които използваха нашите слабости във всеки един момент.

 

Предстои пауза, в която ние няма да имаме почивка. Трябва да работим, защото си личи, че имаме много да наваксваме и да изчистваме слабостите в играта си. Много работа ни чака, надявам се и момчетата да го оценяват и някак да излизаме по-подготвени и психологически за самите срещи. Не играем срещу отбори от НБА, трябва да са спокойни играчите ни и да покажат това, което могат“, подчерта Янков.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day