« Назад

Дарин Великов: Купата е непредвидим турнир

Добави в Svejo
Източник: Гонг 25/02/2013 10:00
Дарин Великов: Купата е непредвидим турнир (снимка: Sportsimages.bg)

„Смятам, че Варна е добър вариант за домакинство на турнира за Купата на страната”, сподели треньорът Дарин Великов в навечерието на надпреварата при мъжете, която стартира утре в Двореца на културата и спорта във Варна. „Там дълго време не е имало финал за Купата. Тимът на Черно море се нуждаеше от това домакинство и това ще е добре за самия клуб. Залата също отговаря на равнището на силния турнир, който аз очаквам. Така, че напълно закономерно е Варна да е домакин”, коментира още Великов.

 

В сряда следобед четвъртфиналите са: Лукойл Академик- Берое, Балкан- Ямбол, Левски- Черноморец и Рилски спортист- Черно море Порт Варна.

 

„Финалната осмица е добър вариант. При всеки друг вариант би имало ощетени. Едно пет-шест отбори имат претенции за полуфинал. Тази система в последните години според мен изигра положителна роля. Форматът за мен е много сполучлив”, каза още Дарин Великов.

 

Попитан за шансовете на отборите в четвъртфиналните двойки, той отговори: „Най-лесен изглежда на пръв поглед мачът на Лукойл, въпреки че отборът на Берое ми е много симпатичен през тази година. Тимът внесе нов полъх в първенството, но смятам, че класата на Лукойл в момента е по-голяма и няма да имат проблем. Останалите мачове са непредсказуеми. Левски игра с Черноморец и спечели едва в края на мача. Естествено най-вероятно крайният победил ще е Левски. Отборите на Балкан и Ямбол са равностойни. В този мач всякаква развръзка е възможно. А между Рилски спортист и Черно море, очаква много по-различно лице на Черно море от мачовете досега. Тимът на Рилски стои много добре и играе силно в нападение.”

 

„Много оспорвани ще са четвъртфиналите и се надявам поне две хиляди човека да се съберат в залата. Според мен ще се получи един много добър турнир. Тези мачове нямат нищо общо с вътрешното първенство. Тук с два-три мача може да постигнеш това, за което в първенството ти трябват месеци. Турнирът за Купата е непредвидим”, завърши треньорът Дарин Великов.

Play of the day