« Назад

Иван Ценов: Аз никога не съм бил далеч от баскетбола

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 17/11/2021 15:46
Иван Ценов: Аз никога не съм бил далеч от баскетбола БФБ

 

 

България ще поиска домакинство на европейското първенство за колички в Дивизия C. Става въпрос за първенството догодина, съобщават от Българската федерация по баскетбол чрез своя официален сайт. За последно страната ни организира подобен форум през 2019 година.

 

Повече по темата говори Иван Ценов, който е част от Управителния съвет на централата. Той присъства на специалната пресконференция, която се състоя в Пресклуб „България“.

 

Може смело да кажем, че баскетболът на колички се развива в България, въпреки всички трудности. За разлика от нормалния баскетбол, това е доста скъп спорт като материално-техническо осигуряване. Една количка струва доста, както и самият превоз на състезателите. Благодарение и на активността на националния треньор на колички Владо Искров, който непрекъснато поема някакви инициативи, успяваме да се справим. Участва се на доста международни турнири, които неминуемо вдигат нивото на колички. Надяваме се догодина да може да вземем пак домакинство на европейско първенство в Дивизия C и да не се радваме само на едната победа. Вече амбициите стигнаха дотам, че да мислим за класиране в Дивизия B. На предишното европейско отчетохме като успех, но както знаете, апетитът идва с яденето и амбициите са доста по-големи. Надявам се, че ще успеем“, заяви един от новоизбраните членове на Управителния съвет на федерацията, който през новия мандат ще отговаря именно за този спорт.

 

Аз никога не съм бил далеч от баскетбола. Никога не ми е било безразлично какво се случва. Няма да се връщам назад за причините, поради които си подадох оставката. Смятам, че сега пред този Управителен съвет стои страшно много работа. Много е важно да се сформират работещи комисии, защото фактически те би трябвало да са движеща сила и да предлагат идеи и решения на Управителния съвет, които той да одобрява. Надявам се, че всичко ще бъде наред и нещата ще се случат по най-добрия начин“, заяви още Ценов.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day