« Назад

Георги Глушков: Женският баскетбол е много важен приоритет

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 17/11/2021 15:25
Георги Глушков: Женският баскетбол е много важен приоритет БФБ

 

 

Георги Глушков и част от членовете на новия Управителен съвет на Българската федерация по баскетбол дадоха пресконференция, която се проведе в Пресклуб „България“. На нея присъстваха преизбраният президент на централата, Иван Ценов и Орлин Атанасов, съобщават от БФБ чрез своя официален сайт.

 

Първият приоритет, който искам да отбележа, развитието на баскетбола по региони. Поканени са представители на всички региони в Управителния съвет. Те поемат голяма отговорност, ще имат задачи, административни задачи, ще формираме бюджет за всеки един регион и да развиват баскетбола по места. Това трябва да се случи в най-близко време“, каза Глушков пред представителите на медии.

 

Другият приоритет е женският баскетбол – също много важен. Той винаги е бил лицето на българския баскетбол. Имали сме също много WNBA състезателки, които славеха България", допълни Глушков.

 

Сред останалите приоритети остават подрастващите, създаването на специална комисия за 3х3 баскетбола, като акцентира върху организирането на Държавно първенство при подрастващите в тази дисциплина с календар, различен от този при подрастващите 5х5. Ще бъде създадена и специална комисия за Минибаскет, която да събере изтъкнати баскетболни специалисти и педагози. Планира се организиране на месечни събирания на най-талантливите баскетболисти на възраст 14-16 години отново на регионален принцип. Ще се наблегне и на търсенето и обучението на млади съдии по регионите.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day