« Назад

Берое наказа израелци в Балканската лига (ВИДЕО)

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 14/10/2021 19:53
Берое наказа израелци в Балканската лига (ВИДЕО) balkanleague.net

 

 

Берое Стара Загора откри успешно новия сезон в Балканската лига. Селекцията на Бойко Младенов надви Ирони Нахария с 69-63 в среща от първия кръг в група B,изиграна в зала „Айн Сара“. Старозагорци бяха в ролята на догонващи през цялото първо полувреме, но през второто показаха съвсем друго лице и се настаниха на лидерската позиция, което се оказа достатъчно за щастливата развръзка. Следващата среща на Берое в регионалния турнир ще бъде на 20 октомври (сряда), когато ще гостува на другия български представител в потока-Академик Пловдив.

 

 

View this post on Instagram

Публикация, споделена от Delasport Balkan League (BIBL) (@balkanleague)


 

 

Домакините намериха верния ритъм още в началото и на бърза ръка се откъснаха със солидна разлика, като основен принос имаше Стефан Брънч. Хаосът обзе сериозно редиците на гостите, a епизодичните изяви на Обина Олека не им дадоха желания ефект и това позволи на израелците да се изстрелят с 9 точки напред в края на първата част.

 

През втория период Дъстин Томас пое диригентката палка и по този начин Ирони запази своето водачество. Старозагорци намериха сили да си стъпят на краката и направиха сериозна крачка към обрата с общи усилия на ДеКуан Абръм и Антон Кук, но този път Йогев Охайон се намеси и изстреля тима от Нахария при 42-34 на полувремето.

 

 

View this post on Instagram

Публикация, споделена от Delasport Balkan League (BIBL) (@balkanleague)

 

 

Участникът в израелското не намали оборотите в началото на следващата част и продължи да играе ролята на лидер. „Зелено-белите“ нямаха никакво желание да се предават и си извоюваха обрата чрез точни стрелби на Мартин Сотиров, Кук и Олека, повеждайки с 2 точки след 30 минути игра.

 

Заралии продължиха да бъдат по-настоятелни и на старта на заключителната четвърт, когато индивидуални изпълнения на Седариан Рейнс, Олека, Кук и Абръм осигуриха на тима си 9 точки при по-малко от пет минути до края. Израелците не се отказаха да се върнат в мача и успяха с помощта на Томас и Охайон, както и след грешки на българите. Два точни наказателни удара на Охайон доближиха Ирони само до 2 точки при по-малко от минута, но Александър Янев върна жеста във финалните 29 секунди подпечата победата на отбора от Стара Загора.

 

Обина Олека поведе Берое към триумфа със своите 17 точки и 13 борби. Антон Кук го последва с 16 и 10 овладени под двата ринга топки.

 

Йогев Охайон отвърна за тима от Нахария с 18 точки. Дъстин Томас завърши със 17 точки и 8 борби, Стефан Бранч реализира 12.

 

СТАТИСТИКА ОТ ИРОНИ НАХАРИЯ-БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ВИДЕО ОТ МАЧА


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day