« Назад

Минорен старт за Балкан в Балканската лига (ВИДЕО)

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 12/10/2021 19:45
Минорен старт за Балкан в Балканската лига (ВИДЕО) Балкан Ботевград

 

 

Балкан Ботевград стартира неуспешно своето участие в Балканската лига през новия сезон. Селекцията на Небойша Видич отстъпи пред Апоел Галил Елион с 45-56 в мач от първия кръг в група А. В зала “Хейхал а-Паис” ботевградчани бяха в ролята на изоставащи през цялата среща, а освен това се представиха доста бледо в офанзивен план, което допълнително наклони везните в полза на израелците. По този начин „зелените“ се завърнаха със загуба в регионалния турнир след седемгодишна пауза.

 

Следващият мач за Балкан в надпреварата ще бъде на 3 ноември, когато ще приеме другия български отбор в потока-Левски.

 

 

View this post on Instagram

Публикация, споделена от Delasport Balkan League (BIBL) (@balkanleague)


 

 

Домакините намериха верния ритъм още на старта и на бърза ръка стигнаха до двуцифрена преднина, като с основен принос бяха Нимрод Леви и Брайс Уошингън. Гостите изпитваха сериозни трудности в офанзивен план, а добрата игра на техните съперници допълнително усложни ситуацията им. Така израелците се изстреляха с 18 точки напред в края на встъпителната част.

 

Ботевградчани постепенно се отърсиха от шока през втория период и намериха сили да направят изоставането си доста по-прилично с дружни усилия на Дерик Маркс, Трейвин Тибодо и Алихан Демир. Апоел реагира моментално с епизодични изяви на Габриел Чачашвили, за да си върне спокойствието и да се прибере в съблекалнята при 39-22.

 

 

View this post on Instagram

Публикация, споделена от Delasport Balkan League (BIBL) (@balkanleague)

 

 

В началото на второто полувреме тенденцията се запази, тъй като неточните стрелби и грешките изобилстваха. До края на третата част отборът от Кфар Блум не изпусна контрола върху събитията на паркета и се отскубна с 16 точки.

 

В последните 10 минути българите не се отказаха да търсят обрата и редуцираха значително своето изоставане с индивидуални изпълнения на Калил Дюкс, Алихан Демир и Маркс. Последва важен кош на Леви, който даде глътка въздух на домакините и до финалната сирена не се случи нищо интересно.

 

Дерик Маркс отсрами Балкан с 12 точки и 6 борби.

 

Нимрод Леви бе над всички за победителите с 18 и 8 борби, Габриел Чачашвили го последва с 10 и 6 овладени под двата ринга топки.

 

СТАТИСТИКА ОТ АПОЕЛ ГАЛИЛ ЕЛИОН-БАЛКАН БОТЕВГРАД

 

ВИДЕО ОТ МАЧА


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day