« Назад

Дамян Минков: Александър Янев има много на какво да ни научи

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 11/10/2021 23:45
Дамян Минков: Александър Янев има много на какво да ни научи Берое Стара Загора

 

 

Берое Стара Загора стартира успешно новия сезон в НБЛ. Старозагорци спечелиха при визитата си на Спартак Плевен с 89-76 в зала „Балканстрой“. Своята роля за победата изигра и Дамян Минков, който бе сред най-добрите за „зелено-белите“. Младежкият национал влезе от пейката, но се разписа във важните моменти и по този начин допринесе за успеха. Крилото завърши с 9 точки, 2 борби и 1 асистенция за 10 минути, в които се задържа на паркета.

 

Успяхме да преборим Спартак с по-добрата игра в защита и по-голямото старание в транзиция, както и с по-добрата форма, в която се намираме. Наложихме преимущество под коша благодарение на Александър Янев, Седариан Рейнс и Обина Олека, което също допринесе за победата. Не мисля, че е определящо това, че ние изиграхме повече контроли след приятелския турнир в Плевен, просто тази среща се разви в наша полза.

 

Аз се чувствам добре в Берое, опитвам се да помагам на отбора и да се старая в тренировъчния процес, както и да ставам по-добър. Няма много голяма разлика от гледна точка на методиката и стила на игра между Любомир Минчев и Бойко Миленков, ако трябва да бъда честен“, сподели той.

 

Участието ни в Балканската лига ще бъде много полезно за нас, защото в тима има много млади момчета, които трябва да играем един с друг. Това ще ни помогне да се сработим и да покажем най-доброто си лице в края на сезона, когато са най-важните мачове. Положително е, че тимът разполага с Александър Янев, който е доста опитен и има много на какво да ни научи. Това ще ни бъде от огромна полза по време на първенството. Колкото по-оспорвани срещи имаме, толкова по-добре.

 

За мен българското първенство е на доста прилично ниво. Смятам, че първите четири отбора се отличават. Имат по-опитни баскетболисти и по-големи бюджети, но нищо не се знае. Първият кръг от новия сезон тепърва се изигра. Гледах само едно полувреме от мача на Академик Пловдив в Бургас. Все още не сме правили скаутинг, но очаквам да победим пловдивчани“, каза Минков по повод следващата среща на Берое в НБЛ.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day