« Назад

Александър Дяковски: Трябва да вземем сериозни мерки

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 11/10/2021 23:14
Александър Дяковски: Трябва да вземем сериозни мерки basketball.bg

 

 

Спартак Плевен сгреши на старта на новия сезон в НБЛ. В зала „Балканстрой“ плевенчани отстъпиха пред Берое Стара Загора със 76-89. Наставникът Александър Дяковски обърна специално внимание на две неща, които се оказаха ключови за поражението на Спартак.

 

Тежък старт, но това не е нищо изненадващо с оглед на това, което показахме в този мач. В един момент може и да е изглеждало така сякаш Берое имаше повече желание, най-вече заради това, че нашата игра не се получаваше изобщо и в двете фази. В нападение не движихме топката, знаехме, че ще ни играят с пълни смени през по-голямата част. Там трябваше да движим повече топката, а не тя да стои в един човек и да разчитаме на ситуациите един на един в края на атаките, което като цяло е нападение с нисък процент. В същото време много лесно се противодейства в защита и оттам това доведе до лесна транзиция за Берое, който много добре тича и се възползва от това нещо. Най-големият ни проблем в защита беше борбата. Допуснахме 18 точки от втори шанс, особено в моментите, в които се върнахме в мача, но след това позволихме да ни овладеят топката под нашия кош и да ни отбележат.

 

Димитър Маринчешки си извади малкия пръст в неделя, днес стисна зъби и игра. Божидар Аврамов започна да тренира вчера, не беше тренирал една седмица. Определено гостите изглеждаха доста по-сработени от нас. Може и това да е изиграло своята роля, но тези неща, заради които страдахме в тази среща, реално са доста елементарни. Липсата на движението на топката в нападение и загърбването  в защита са двете неща, които могат да ни извадят очите. Това са много сериозни слабости“, отбеляза той

 

За следващия мач ще трябва да променим основно тези неща. Ние определено не играем успешно срещу подобен вид защита. Другите отбори също ще се опитат 

да използват това срещу нас, затова трябва да вземем сериозни мерки“, завърши Дяковски.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day