« Назад

Бойко Миленков: Нормално е да разчитам на по-опитните играчи във важните моменти

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 11/10/2021 22:31
Бойко Миленков: Нормално е да разчитам на по-опитните играчи във важните моменти Берое Стара Загора

 


Берое Стара Загора постави успешно начало на новия сезон в НБЛ. Старозагорци се справиха със съпротивата на Спартак Плевен след победа с 89-76 насред зала „Балканстрой“. Старши треньорът Бойко Миленков заяви, че старозагорци са се старали да не допуснат отпускане през в нито един момент от мача.

 

Спартак е изключително опасен отбор, особено в своята зала, където никога не се предава. Този тим е способен да се върне в даден мач и от минус 20 точки. Затова през цялото време се старахме да не се отпускаме в нито един момент. Плевенчани не са в пълен състав, със сигурност ще изглеждат по-доста по-различен начин, когато се окомплектоват. Максим Корниенко е класен играч, а Николай Маринов им дава много енергия.

 

Да, до известна степен се отрази това, че ние изиграхме повече контроли след приятелския турнир в Плевен. Един отбор се държи в кондиция чрез мачове. Пак казвам, Спартак има проблеми с контузени състезатели и тренировъчния процес, което се отразява. Трудно е да влезеш в ритъм, когато нямаш достатъчно хора за един добър тренировъчен процес“, допълни младият специалист.

 

Не мога да кажа, че не деля момчетата в отбора на опитни и по-млади. Нормално е да разчитам на по-опитните играчи във важните моменти. Виктор Маргаритов се включи силно, той и по време на контролите игра много добре. Дамян Минков е едно атлетично момче, което се включва доста положително. Марин Маринов играе на приливи и отливи, но аз вярвам, че той ще подобри своето представяне и ще даде своя принос за отбора. Той е изключително момче, просто трябва да си промени мисленето, но това са работи в отбора.

 

Участието ни в Балканската лига може да се счита и за плюс, и за минус. Всеки обича да играе, а не да тренира. От друга страна, със сигурност ще се натрупа умора, но тук младите момчета трябва да изиграят своята роля. Очакваме след един месец Михаил Комбаков да се завърне в игра. Смятам, че участието ни в този турнир ще полезно за тях, както и за мен като треньор.

 

Гледах интервюто на Йордан Янков след мача с Черноморец. Той сподели, че Академик също е имал лош тренировъчен процес. Както казах, това е пагубно за един отбор. Със сигурност ни очаква много тежък мач“, сподели Миленков относно следващата среща на Берое в НБЛ.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day