« Назад

Даниел Клечков: Силно се надявам да бъдем боеспособни

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 10/09/2021 01:37
Даниел Клечков: Силно се надявам да бъдем боеспособни narodensport.eu

 

 

Наскоро Черно море Тича се сдоби с нов старши треньор. Това е Даниел Клечков, който се надява „моряците“ да бъдат боеспособни. Младият специалист изрази своето мнение за предстоящия сезон, за състава на варненци и за конкуренцията в НБЛ. Ето какво каза той пред БНР Варна и Народен спорт:

 

Все пак Веселин Георгиев остава в състава. Той ще бъде капитан на отбора. Георгиев е един от най-опитните играчи, останалите са Цветомир Куртев и Мартин Коцев, които все пак имат някаква рутина. Да, останалите са млади, но перспективни състезатели, има как да направим така, че тимът да изглежда добре. В момента наблягаме на физическата подготовка. Разбира се, работим и в залата. Опитваме се да правим неща в защита и нападение, но сега наблягаме само на основните работи.

 

Рилски, Балкан и Левски имат силни състави. Черноморец ще бъде много добър през новия сезон, Спартак и Академик също. Берое разполага с доста чужденци, така че този отбор също ще бъде сериозен съперник“, каза още младият специалист.

 

Мислим с ръководството за привличане на чужденци, но към този момент ще стартираме сезона само с български играчи. Силно се надявам да бъдем боеспособни, ще се постараем да го направим. Моите лични очаквания са момчетата да се хвърлят във всеки един мач и да не се предават. Тази младост да я пренесем на паркета, което означава да играем бързо и да бъдем агресивни.

 

Мисля, че растем като първенство. Повече отбори играят в европейските клубни турнири, някои от тях достигат до фазата на елиминациите. Явно шампионатът малко по малко си вдига класата. Хубаво е, че ще има десет отбора в лигата. Може би Шумен също ще разполага с млад състав, но и с чужденци, така че този отбор ще бъде добър“, завърши Клечков.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day