« Назад

Блогът на Александра Кънчева: Съдбата ме връща в Канада

Добави в Svejo
От Александра Кънчева 20/04/2013 21:38
Блогът на Александра Кънчева: Съдбата ме връща в Канада Александра Кънчева (снимка: Sportsimages.bg)

Здравейте мили приятели, казвам се Александра Кънчева и се занимавам с баскетбол от 9 годишна възраст. Започнах да тренирам в Левски, където и играх през този сезон. Съвсем скоро ще замина за Монреал - Канада, където ще уча и играя баскетбол в колеж. Последния път, когато бях там беше за екскурзия през лятото на 2012-а година. И без да знам, че съдбата ще ме върне в този прекрасен град, се бях възхитила от факта колко красив е Монреал.
   
Точно преди седем години, когато бях на 16 годишна възраст, взех решението да сменя отбора си и напуснах София в посока Русе. Тогава намерих топлота и спокойствие сред хора, които ми бяха напълно непознати, искрено се надявам това да се повтори и в Монреал, за да намеря втори дом накрай света. Отново до река, но този път няма да е Дунав. А относно баскетбола не се притеснявам и за миг, че ще бъде страхотно преживяване. Чакам момента, в който ще изпитам онази първа тръпка към играта. Така, както я почувствах, когато бях на девет, защото в последно време малко ми убягваше това усещане! Моя треньорка ще бъде Албена Брънзова и нямам търпение да се уча от нея, и да подобрявам играта си с всеки изминал ден.


Единствено съм притеснена от факта, че съм на 23 години и тепърва отивам в колеж, но пък - хей никога не е късно да се погрижиш за образованието си!
 
Това е за сега, нямам търпение да замина и да ви разкажа как вървят нещата около мен. До нови срещи!


Play of the day