« Назад

Цуми Шаренкапова: Щастлива съм, че съм част от това семейство

Добави в Svejo
От Цуми Шаренкапова 04/05/2015 09:53
Цуми Шаренкапова: Щастлива съм, че съм част от това семейство Цуми Шаренкапова ликува с отбора на Дунав 8806

Здравейте приятели! Сезона вече приключи и мога да направя своята равносметка за изминалите 8 месеца. По време на първенството с отбора показахме много качествен баскетбол, но имахме и много спадове. До плейфите не можехме да открием правилния ритъм, не използвахме както трябва слабите места на противниците и не играехме бързо в нападение. Бях споменала и в миналия блог, че не успявахме да разкрием целия си потенциал. Загубихме една от най важните битки (купата на България), на полуфинала изиграхме най-слабия ни мач през цялата година. Адски бавни в защита и много мудни в нападение, напълно заслужено не стигнахме до финала. Разочаровахме не само треньора и ръководството, но и всички фенове, които преживяват болката на всяка загуба заедно с отбора. Въпреки това, всички те никога не са губели вяра в нас. Помогнаха ни да се вдигнем психически, дадоха ни сили и ни накараха да вярваме в себе си и да сме готови за следващата битка. Тази подкрепа ни мотивира до краен предел и ни даде крила, да покажем най-накрая това, което всички заслужаваха да видят.

 

Плейофите са най-тежката част от сезона. След натрупалата се умора през целия сезон, играеш мач след мач и ако физически не си подготвен добре, дори желанието не може да ти помогне. Ние бяхме изправени пред огромно предизвикателство, тъй като Нефтохимик имаха домакинско предимство, нашата цел беше само да вземем един мач като гости, за да обърнем серията. Дори тогава нямаше как да сме сигурни, че вкъщи ще ги бием два пъти, защото те бяха един много добре селектиран отбор и играеха много класно. За наше огромно щастие измъкнахме максимума от ситуацията. И двата мача в Бургас играхме като едно цяло-помагахме си в защита и не им оставихме шанс даже да се доближат до победите. Контролирахме ситуацията, а в третия мач в Русе показахме характер. Въпреки, че падахме през по-голяма част от времето, пълната зала и нестихващите фенове ОТНОВО ни дадоха сили, за да вдигнем заедно четвъртата поред титла.

 

Благодарна съм на Господ и се чувствам наистина щастлива, че имам късмета да съм част от това голямо семейство. Когато момичета, ръководството и феновете са едно цяло, колкото и трудна да е ситуацията крайния резултат винаги е задоволителен.


Play of the day