« Назад

НБЛ дава думата на реферите преди плейофите (ВИДЕО)

Добави в Svejo
Източник: БФБ 20/04/2021 14:34
НБЛ дава думата на реферите преди плейофите (ВИДЕО) basketball.bg

 

 

Съдийството и съдиите в баскетбола са неизменна част от баскетболната игра. Професията баскетболен съдия е отговорна, нелека и свързана със сериозна доза труд, постоянство, психологическа, теоретична и физическа подготовка.

 

Преди началото на плейофите от НБЛ дават възможност на съдиите да разкажат тяхната гледна точка по повод ролята им. Вижте какво имат да споделят:

 

ВИДЕО, В КОЕТО РЕФЕРИТЕ РАЗКАЗВАТ ЗА РОЛЯТА СИ В БАСКЕТБОЛА

 

Съдийската комисия на БФ Баскетбол стартира серия от онлайн обучения с цел да разясни правилата и тънкостите при определени противоречиви ситуации, като цели да даде възможност на всички желаещи да получат достъп до информация и тълкуване на баскетболните правила, като по този начин се цели да се увеличи познаването на правилата и критериите за тяхното отсъждане. Не на последно място създаването на постоянен комуникационен канал между съдии, треньори, състезатели и зрители е важно условие за по-бързото и правилно развитие на баскетболната игра.

 

Първото издание от поредицата обучителни семинари ще се провежда днес до 16:00 часа и е насочено основно към треньори от клубове от НБЛ за запознаване със съдийските критерии за 2020/2021 с лектор Орлин Николов Национален ФИБА инструктор, член на техническата комисия на ФИБА Европа.

 

Във фокус ше бъдат следните критерии:


Обучението е отворено и достъпно за всички желаещи да се включат. Линк за достъп до семинара тук.

 

Парола при необходимост: 12345678

Лекциите ще бъдат публикувани и на страницата за обучение на БФ Баскетбол -тук.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day