« Назад

Иван Лилов: Когато има публика, Ямбол е доста силна крепост

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 18/04/2021 02:51
Иван Лилов: Когато има публика, Ямбол е доста силна крепост balkan-basket.com

 

 

Отборът на Ямбол завърши с поражение редовния сезон в НБЛ. Жълто-черните“ отстъпиха пред Балкан със 77-101 в „Арена Ботевград“. Иван Лилов бе над всички за ямболии. Гардът финишира с 23 точки, 2 борби, 5 асистенции, 1 открадната топка и 5 тройки.

 

 „Балкан е отборът с най-добрата защита в българското първенство. Ние, очевидно, всеки път срещу силен тим, който ни натисне в началото в защита, си гълтаме граматиката. Случи се в моменти от мача дори да си забравим комбинацията, а е краят на сезона. Това говорихме и на разбора, че в този мач треньорът не видя у нас характера, който виждаше до момента, което наистина е така. Аз го подкрепям като по-опитен играч. За мен това е най-важното – да се развиваме като един от отборите, които играят красив баскетбол. Това ни трябва – да покажем характер и борба и че няма да излезем срещу Левски в този дух, в който излязохме.“

                                                                 

Трябва да подобрим играта и да се сбием. При Балкан всички момчета го правеха, докато при нас имаше моменти, в които се биехме, но максимум двама-трима на терена, а другите не. Като играеш петима на трима, няма как да стане. Левски Лукойл абсолютно е труден съперник. Пак е отбор, който играе бърз баскетбол и здрава защита. Имахме шанс в Ямбол да го победим. Надявам се да станат хубави мачове, особено ако има шанс да се пуснат 30% или 50% зрители. В Ямбол с публика със сигурност ще стане хубав мач. Всички знаят, че когато има публика, Ямбол е доста силна крепост." 

 Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day