« Назад

Тони Дечев: На мен не ми пречи да поставям цели

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 18/04/2021 02:39
Тони Дечев: На мен не ми пречи да поставям цели balkan-basket.com

 

 

Тимът на Ямбол не успя да завърши редовния сезон в НБЛ с победа. „Жълто-черните“ отстъпиха пред Балкан със 77-101 в „Арена Ботевград“. Ето какво сподели за поражението на ямболии наставникът Тони Дечев:

 

„Липсваше ни характерът и въобще битката. Много лесно позволихме на качествен отбор като Балкан да играе в нападение. Почти никакъв отпор нямаше през първото полувреме, получихме 50 точки. Надявах се на почивката, че мога да променя нещо, но не стана много. Това не ми хареса в този мач  - начинът, по който играехме в защита - и като енергия, и като индивидуални действия, и като отборни. През второто полувреме вече започна да ни куца и борбата. Разликата дойде именно от това. При положение, че Балкан стреляше почти 50% от тройката и когато ти взимат и борби в нападение, много трудно можеш да се противопоставиш на тяхната класа.“

 

Надявам се да са разбрали и този мач да им е за урок, защото ни чака плейоф. Не искам да изглеждаме по този начин в плейофите. До последния мач ще гоним победа срещу отбор от Топ 3. На мен не ми пречи да поставям цели, защото смятам, че така момчетата се амбицират и се опитват да дават максимума, макар че в последните мачове не го виждам. Надявам се да го покажем в плейофите."

 Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day