« Назад

Александър Дяковски: Играта в нападение ни се получаваше през първото полувреме

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 18/04/2021 01:37
Александър Дяковски: Играта в нападение ни се получаваше през първото полувреме basketball.bg

 

 

Спартак Плевен инкасира четвърта поредна и общо 20-та загуба, като по този начин приключи на осмата позиция в крайното класиране на НБЛ. Плевенчани допуснаха поражение при гостуването си на Черноморец Бургас със 75-95. Старши треньорът Александър Дяковски отдаде загубата на лошото второ полувреме от страна на Спартак.

 

„Играта в нападение горе-долу ни се получаваше, успяхме по този начин да държим Черноморец да играе почти цялото първо полувреме само на постепенно нападение и да го объркаме, както и да да ограничим неговата агресивна игра на транзиция, която цял сезон играе. Второто полувреме от наше лошо нападение, грешки и по-тежки отигравания доведоха до много лесни точки на транзиция и от там вече домакините повдигнаха настроението си, а ние загубихме мача.“ 

 

Поражението на спартаклии коментира и Любен Пасков, който приключи с 4 точки, 6 борби и 2 асистенции.

 

„Започнахме добре, но след това не можахме да отговорим на тяхната агресия. Поведоха ни с над 10 точки и пак рухнахме психически. Това е проблем за нас. Но тъй като този мач е без значение за нас, трябва да си вземем само поуки и да покажем оптимална форма за плейофите.“Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day