« Назад

Васил Евтимов: В плейофите се играе друг вид баскетбол

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 18/04/2021 01:22
Васил Евтимов: В плейофите се играе друг вид баскетбол basketball.bg

 

 

Черноморец Бургас спечели за втори пореден и общо 12-и път в НБЛ, с което си гарантира четвъртото място в крайното класиране на редовния сезон. „Акулите“ отказаха Спартак Плевен с 95-75 в зала „Бойчо Брънзов“. Наставникът Васил Евтимов остана доволен от играта на бургазлии през второто полувреме.

 

„Искам да се извиня на Спартак за последното нападение. Доволен съм от мача, но от второто полувреме, първото просто го проспахме. Нямахме енергия, не бяхме достатъчно мотивирани, трябваше малко да вдигна тон в съблекалнята, да им кажа, че искам да играем нашия баскетбол, защото плейофите започват след няколко дни. Исках през второто полувреме да покажем лицето на Черноморец.

Моите момчета играха уникално в защита второто полувреме. От 14 борби на полувремето свършваме мача с 38. Значи ние сме хванали 24 борби, лимитирахме ги, наистина ги натиснахме в защита и гостите просто нямаха отговор на нея. Знам, че ние имаме едно от най-добрите нападения в България, пак вкарахме 95 точки. Радваме се, че от пейката някои играчи се включиха, моят асистент Михаил Капитанов отбеляза кош, радвам се за него. Той много ми помага през годината, искам да му се отблагодаря пак“, добави наставникът.

Сега ставаме сме четвърти. Мисля че от всички отбори, които влизат в битката за четворката, ние заслужаваме най-много да сме в нея, защото сме победили и Левски, и Балкан. Два отбора от Топ 3, единствено не успяхме да спечелим срещу Рилски спортист. Поздравявам момчетата за успешния сезон, който направихме досега. Искам това да продължи и в плейофите, да победим на четвъртфинала и след това каквото стане на полуфинала. Аз искам да продължим с тази хубава игра от второто полувреме срещу Спартак и да запишем трета поредна победа, защото през сезона на четири пъти имаме два успеха и третият мач го губим.

„Казах на моите играчи, че ще победим в тези два мача, след това ще спечелим третия и евентуално четвъртия, за да можем да направим четири поред. Сега искам да се концентрирам заедно с отбора за плейофите, ще работим и ще се подготвим. Ще играем срещу Академик Пловдив. Вече победихме пловдивчани три пъти, но мисля, че това нищо не значи, защото в плейофите се играе друг вид баскетбол. Ние сме готови за тях и с нетърпение чакаме да дойдат и да играем в нашата зала първи мач.“Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day