« Назад

Константин Папазов: Много е лесно да се хвърлят обвинения

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 07/04/2021 21:45
Константин Папазов: Много е лесно да се хвърлят обвинения basketball.bg

 

 

Левски Лукойл се бетонира на второто място в класирането на НБЛ, след като спечели за шести пореден и общо 19-и път. В зала „Универсиада“ столичани удържаха Балкан Ботевград след 78-74. Пред Max Sport 2 старши треньорът Константин Папазов не бе съгласен със своя колега Йовица Арсич, който не остана доволен от някои решения на реферите.

 

Няма да оправдавам съдиите. Да го правят те, ако трябва да се оправдават на някого. Много е лесно да се хвърлят обвинения. Няма какво да се направи, когато един отбор има стратегия. Атакували сме 42 пъти под коша и имаме само 12 стрелби от тройката. Ще бъде ли свалена разликата от 16 на 2 точки, ако реферите свирят за нас?! Позволихме да се случи това, защото настъпи умора и допуснахме грешки. Имахме отворена стрелба от далечна дистанция при плюс 16 точки за нас. Стратегията ни беше да играем на нисък пост всеки път, когато Дарко Балабан не бе в игра.

 

Балкан по всяка вероятност пази своите козове за евентуален полуфинал с нас, ако и двата отбора се класираме за тази фаза. Има кой да отговаря за работата на съдиите. Не си спомням по време на мача да има някаква ужасяваща грешка в наша или в полза на гостите. Треньорите винаги говорим така след срещите. Нека се изгледа двубоят. В началото те играха по-агресивно, както и в края. Винаги може да се спори, но не трябва да се влиза в тези детайли. Това бe мач, който беше важен най-вече от гледна точка на психологията. Ние просто имаме един стил, който нека и другите опитат да го прилагат“, каза опитният треньор.

 

Домакинското предимство не е важно при липсата на публика. Балкан се чувства доста комфортно в зала „Универсиада“. Гостите играха много агресивно в последната част. Там също имаше няколко ситуации, в които със своята агресия успяха да нарушат нашето нападение. Статистиката показва много точно и ясно. Христо Захариев е стрелял най-много от наказателната линия. Всичките отсъдени нарушения срещу него съществуваха. Имаме ръстово предимство и много стабилен играч под коша в лицето на Данило Тасич. Колкото да се старае Николай Грозев да го пази, има чувствителна разлика, в която се стига до лични нарушения.

 

Когато Венцислав Петков и Герасим Николов се върнат, ще имаме повече стрелби, по-голяма ротация и повече свежест. Искам всичките отбори да не се организират по този начин против нас, защото това е абсолютно некоректно. Много уважавам Йовица Арсич като треньор, ще говоря с него да изгледа мача. Двата отбора са равностойни и абсолютно никой не може да каже какво ще се случи, ако се срещнат на полуфиналите. Преди това трябва и двата тима да преодолеят четвъртфиналите, които през този сезон ще бъдат доста по-оспорвани. Убеден съм, че те ще намерят ново противодействие, с което да противодействат под коша. Няма причина да променяме нашата игра в подкошието, когато дава резултат“, завърши Папазов.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day