« Назад

Йордан Янков: Трябваше да се подсигурим

Добави в Svejo
Източник: Академик Пловдив 07/04/2021 18:59
Йордан Янков: Трябваше да се подсигурим basketball.bg

 

 

Академик Пловдив се върна към победите в НБЛ и направи важна крачка към запазването на четвъртото място в подреждането. „Студентите“ надиграха Спартак Плевен с 94-76 в зала „Сила“. Старши треньорът Йордан Янков остана доволен от представянето на пловдивчани.

 

"Радвам се, че взехме този изключително важен мач. За съжаление обаче трябваше Васил Бачев да играе 36 минути, а Обрад Томич - 32 минути в отсъствието на Джахий Карсън и Йере Вучица. Трябваше да се подсигурим. Знаем си проблемите. Правим грешки, но в този сгъстен цикъл нямаме време за тренировки. Имам забележки към по-младите относно действията им в защита - там трябва да се раздават повече. В атака е ясно, че може да вкараш, може и да не отбележиш. Планът ни беше да сваляме топката на нисък пост. Във втората четвърт бях доволен, защото нямаме нито един опит за тройка, опитвахме да си подаваме топката. Това даде резултат и Томич е с най-много точки. Няма време за почивка за мача от Балканската лига, познаваме Аполон, ще се опитаме да вземем победата."

 

 

За успеха на Академик говори и Николай Титков. Гардът записа 9 точки и 6 асистенции.

 

Стана добър мач, който бе оспорван до почивката. В третата четвърт се хвърлихме и успяхме да направим по-удобна разлика. В тази тежка серия от мачове се получи така, че играя повече, ще се постараем да победим и утре в Балканската лига. В Пловдив се чувствам перфектно, организацията е отлична. Срещата с Балкан в събота е по-важна, защото сме се класирали за Файнъл Фор в Балканската лига, но това не значи, че и утре няма да се хвърлим за успеха.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day