« Назад

Асен Великов: Имаме шанс да се изкачим в класирането

Добави в Svejo
От Асен Великов 12/04/2013 13:30
Асен Великов: Имаме шанс да се изкачим в класирането Асен Великов (снимка: Sportsimages.bg)

Здравейте приятели!

 

Изминаха няколко седмици от първата ни среща тук и дойде време отново да ви споделя как изминаха те за отбора и за мен. Бързам да се похваля, че разтежението на бедрото, което бях получил е напълно отшумяло и успях да дам 100 % от себе си в последните два мача. Чувствам се добре и съм щастлив, че мога отново да помагам на отбора си!

 

И този баскетболен сезон ми се изплъзна изключително бързо в тренировки, мачове и път. Вече е месец април и остават само два кръга от редовния сезон. Два последни шанса за отбора ни да се издигне в окончателното класиране. Имахме доста интересни моменти през тези седмици. Изиграхме четири мача от последната ни среща и резултатът е две победи и две загуби. Първият мач беше с Лукойл във Варна, отборът ни загуби и показа слаба игра в по-голямата част от двубоя. Следващият мач изиграхме отново във Варна. Победихме Спартак Плевен- отбор, на който, ако му позволиш да играе спокойно в нападение може да затрудни всеки тим срещу себе си. Радвам се, че играхме добре, както в защита, така и в нападение. Успяхме да победим по-лесно от последния ни мач с тях като домакин.

 

Най-интересният от всички мачове бе този с Рилски спортист Самоков. От години между отборите на Варна и Самоков се получават истински дербита с много заряд и емоции. Бяхме готови и подготвени, и този път да не бъде изключение. Бяхме готови да се борим и да победим… И този мач беше наситен с много обрати, и доста често прехвърчаха искри. Въпреки, че няколко от нашите баскетболисти напуснаха играта поради извършени пет нарушения, включително и аз, нещо което рядко ми се случва, успяхме да вземем победата макар и с продължение! Всички вярвахме, че ще победим и цяла седмица преди мача тренирахме с тази мисъл. Преди малко повече от месец Рилски спортист ни победи за Купата на България. Още тогава бяхме близо до победа и се радвам, че сега дори и да не е с такова значение този мач, ние показахме добра игра. Радвам се, защото имахме нужда от победа и така запазихме шансовете си за по-предно класиране.

 

На следващия ден загубихме от Левски в София. Бяхме равностойни на тях и в по-голямата част от мача ги държахме в напрежение, но те са изключително силен отбор с много добра защита и накрая взеха победата. Въпреки това, останах с мисълта, че ако бяхме пред наша публика и имахме възможност да се възстановим от изигралия се тежък мач предната вечер, изходът можеше да бъде друг. В рамките на 24 часа ние играхме срещу два от най-добрите отбори в България и се радвам, че единия го победихме, а срещу другия играхме достойно въпреки натрупаната умора. Сега имаме два мача, в които ще направим всичко възможно да победим и се надявам да успеем.

 

След изиграването на тези мачове и преди началото на най-важните ще споделя с вас мнението ми за отбора и за мен през сезона, а до тогава се пазете и се усмихвайте колкото може повече и по-често!

 

Поздрави от слънчева Варна!


Play of the day