« Назад

Цуми Шаренкапова: Все още не сме разкрили целия си потенциал

Добави в Svejo
От Цуми Шаренкапова 03/02/2015 10:50
Цуми Шаренкапова: Все още не сме разкрили целия си потенциал (сн. Sportsimages.bg)

Пиша първия си блог за новата 2015-та година. Искам да ви пожелая да бъдете здрави, мотивирани и целеустремени. Дано тази година ви донесе успехи във всяка една област от живота.

Аз си пожелавам много здраве и всички контузии, трудности и негативизми да са си отишли безвъзвратно с 2014! Изпълнена съм само с положителни емоции, въпреки че нямахме много време за почивка.

Сезонът за мен и отбора не се развива по най-добрия начин. Това е най-интересното и оспорвано първенство от години насам. Но ние все още не сме разкрили целия си потенциал. Загубихме мачове, които можехме да спечелим и играем много колебливо. Все пак началото на годината беше добро, спечелихме много важни и трудни мачове с Хасково - вкъщи и с Лукойл в Бургас. Показахме отборна игра, силна защита и това ни вдъхна самоувереност.

Първата и надявам се последна загуба за тази година беше последният ни мач в Монтана. Играхме много слабо в защита, успяхме да стопим разлика от 15 точки, но силите в края не ни стигнаха.

Учим се от всяка грешка и израстваме с всеки мач и съм сигурна, че много скоро отборът ще бъде на топ ниво за най-важните мачове.

В личен план също имах лош късмет. Наложи се да ми направят оперативна интервенция на окото, след като ми откриха сраствания и имаше опасност ретината ми да се отлепи. Нямаше как да изчакам до лятото, защото с всяко натоварване нещата се влошаваха. Но по-гадната част беше възстановяването. Един месец не можех да тичам, скачам и дигам никакви тежки неща. Загубих спортна форма и връщането й беше адски трудно. От няколко седмици тренирам нормално и вече се чувствам добре.

Надявам се аз и отборът да показваме това, на което сме способни на терена и да радваме хората в залата, защото най-важната част от сезона предстои!


Play of the day