« Назад

Чавдар Костов: Готов съм да бъда капитан на България по време на Евробаскет 2022

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 22/02/2021 20:02
Чавдар Костов: Готов съм да бъда капитан на България по време на Евробаскет 2022 fiba.com

 

 

Чавдар Костов не игра в последния мач на Българския национален отбор в квалификациите за Евробаскет 2022. „Трикольорите“ загубиха от тима на Босна и Херцеговина с 61-80 в група H. Баскетболистът на Левски Лукойл получи почивка, но говори на официалната пресконференция след срещата с босненците.

 

Относно турнира, всичко беше страхотно като организация. Ние и Босна играхме без напрежение, защото се класирахме след мача с Латвия, а те вече го бяха направили. Смятам, че играхме добре до края на третата част, защото след това изгубихме енергия и в двете фази на играта. Босненците овладяха борбата под коша и вкараха няколко важни тройки, след което взеха водачеството и в този момент ние спряхме да играем.

 

Готов съм да бъда капитан на отбора по време на Евробаскет 2022. Хубаво е, че имаме време да се подготвим, за да бъдем всички играчи в най-добрата си форма за шампионата. Вярвах, че ще се класираме. Преди този прозорец имахме пресконференция в София, на която казах, че трябва да дойдем в Рига като фаворити, защото играхме много добре срещу Латвия в първия мач“, добави той.

 

Говорих с треньора преди днешния мач и той ми каза, че ще получа почивка. Въпреки това бях готов да играя, защото искам да помогна на моите съотборници. Всеки път, когато съм в игра, давам най-доброто от себе си“, завърши Костов.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day