« Назад

Любомир Минчев: В настоящата ситуация постоянството ще бъде проблем за всички

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 21/01/2021 00:43
Любомир Минчев: В настоящата ситуация постоянството ще бъде проблем за всички basketball.bg

 

 

В последните четири сезона Любомир Минчев е начело на Берое. В началото на този сезон старозагорци се завърнаха в Балканската лига след две години пауза. Към момента „зелено-белите“ заемат второто място във временното класиране в група Е с 5 победи и 3 загуби, с което си осигуриха място в следващата фаза.

 

Опитният специалист даде обширно интервю пред официалния сайт на регионалния турнир.

 

-Надяваме, че Ви намираме в добро здраве. Как успяхте да преминете последните 9 месеца от началото на пандемията?

 

-В началото всички си стояхме вкъщи, не се практикуваше никаква спортна дейност. Нямаше никаква информация за бъдещето. През юни започнахме с баскетболните дейности, става въпрос за търсене на играчи за сезона и окомплектоване на състава. От март до август нашата подготовка започна, но беше много трудно. Чувствахме се несигурни относно сезона.

 

-От 2020 година насам е трудно в абсолютно всяка сфера, независимо дали става дума за икономика, медицината или спорта. Как пандемията повлия върху подготовката и състоянието на отбора?

 

-По време на подготовката нямахме проблеми. Решението на местните здравни власти за задължителна 10-дневна карантина за всяко лице, което има контакт със заразен с COVID-19, е пречка. Това решение не беше разумно, защото ако един играч е положителен за коронавирус, тогава целият отбор трябва да бъде поставен под карантина. Със сигурност това е отрицателно за самия тим и за първенството. Формата на играчите спадна драстично. В Берое имаше такава ситуация и беше ужасно. След като приключи карантината на отбора, имахме мачове и беше ужасно.

 

-Успяхте да селектирате част от най-добрите български играчи и направихте много конкурентоспособен тим. В момента обаче изпитвате трудности в местното първенство, където допуснахте някои неприятни загуби и играете съвсем различен баскетбол в сравнение с този в Балканската лига. На какво се дължи това?

 

-Положихме доста усилия да съберем някои от най-добрите баскетболисти в началото на 2020 година, но повечето от тях току-що се бяха възстановили от контузии. Много добри състезатели, но формата им бе незадоволителна. През този сезон също имаме много добри баскетболисти, но те не са играли от известно време. Това е важно, мисля, че в настоящата ситуация постоянството ще бъде проблем за всички отбори. Ще бъде доста трудно да покажем най-доброто от себе си.

 

 

-Как определяте нивото на Балканската лига, след като към турнира се присъединиха 12 израелски отбора?

 

-Все още не сме играли срещу тимовете от Израел, които разполагат с много силни състави. Вторият етап от надпреварата ще бъде много полезен. Някои от мачовете ще бъдат много трудни.

 

-Какви са целите, които сте си поставили в Балканската лига и НБЛ през този сезон?

 

-Израелските отбори ще бъдат по-добри от нас. Най-важното е да се класираме колкото се може по-напред.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day