« Назад

Алекс Симеонов: Отборната игра е нашата най-голяма сила

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 20/01/2021 12:58
Алекс Симеонов: Отборната игра е нашата най-голяма сила basketball.bg

 

 

Рилски спортист триумфира за 12-ти пореден път в НБЛ. „Скиорите“ се справиха лесно със Спартак Плевен след категоричното 112-78 в зала „Балканстрой“. Алекс Симеонов отново затвърди добрите впечатления от началото на сезона с екипа на самоковци. Крилото бе близо до дабъл-дабъл със своите 10 точки и 7 борби, към които добави 1 асистенция и 1 открадната топка за 25 минути престой на паркета.

 

Бяхме решили, че трябва да спрем външните играчи на Спартак. Подходихме с малко повече внимание към тях. Домакините бяха пределно мотивирани в собствената си зала, донякъде ни изненада и стрелбата им от далечe на високите им баскетболисти. Затова през първата част плевенчани имаха предимство в резултата, но след това ние си взехме нашите поуки и по този начин се получи разликата.

 

Този сгъстен цикъл не може да се отрази на хора, които са тренирали лятото и по време на първите шест месеца от самата пандемия. В нашия отбор всички са достатъчно сериозни и са тренирали. Имаме доста дълга пейка, ротацията ни се състои от поне 10 човека, а юношите на клуба също помагат. За нас това не е проблем. През октомври и в ноември върнахме формата назад, но с много труд и допълнителни часове в залата си я възстановихме. Положихме много усилия, за да наваксаме изпуснатото. Да, паузата през есента се отрази. Това се виждаше на някои от мачовете, в които бяхме с по-къса ротация. Вече всичко е наред“, сподели една от ключовите фигури на „скиорите“.

 

Отборната игра е нашата най-голяма сила. Ние играем изключително отборно. Когато някой направи слаб мач, винаги има двама, които да го подкрепят. Ние сме играчи, които сме играли много дълго време заедно. Трима от ядрото на националния отбор набор 93 сме в тима. Разполагаме с опита на Златин Георгиев. Двамата ни американски центрове нямат толкова рутина, защото са по-млади, но разполагат с голямо желание и хъс. Всички доста добре си паснахме.

 

Все още не мисля за предстоящото ни участие във ФИБА Къп. На този етап съм съсредоточен върху представянето ни срещу Балкан в събота. Това е много класен съперник, който победи Левски в София и направи един странен мач срещу Берое в Стара Загора. Ботевградчани играят на приливи и отливи, имат техните си проблеми в постоянството, но очаквам много тежък мач. Те ще бъдат пределно мобилизирани и подготвени да си върнат за загубата в Ботевград, така че смятам, че ще стане една хубава среща. Надявам се да излезем победители“, завърши Симеонов.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day