« Назад

Александър Дяковски: Никой няма да ни обеси, че сме загубили от Рилски

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 20/01/2021 12:02
Александър Дяковски: Никой няма да ни обеси, че сме загубили от Рилски basketball.bg

 

 

Спартак Плевен не успя да добави още една победа на своята сметка в НБЛ. Плевенчани отстъпиха пред Рилски спортист със 78-110. Наставникът Александър Дяковски обърна внимание на втората четвърт, в която Спартак допусна опустошителна серия и оттам се получи разликата.

 

Много добре знаехме срещу какъв отбор се изправяме. С момчетата си говорихме, че в този мач трябва да сме супер освободени и уверени. Нищо не ни тежеше, никой няма да ни обеси, че сме загубили от Рилски. Справяхме се много добре до един период през първото полувреме, особено в нападение. Смея да твърдя, че там бяха едни от най-добрите ни минути от началото на сезона, но в средата на втората четвърт имаше един период, в който играхме само на транзиция в защита. Точно тогава имахме много тежки нападения, от които Рилски тръгна на бърза атака и ни вкара лесни кошове. След това имахме няколко добри защити, но гостите овладяха доста борби в под нашия кош, от които отново допуснахме лесни кошове. По този начин се обезверихме, за което много ме е яд. Рилски направи разлика и започна да се чувства много комфортно.

 

Нормално е самоковци да издържат с бързия стил на игра много повече от нас. Към момента това е тимът с най-сериозен състав. Ако не се опитваме да играем бързо и изцяло само на постепенно нападение, тогава ще ни бъде адски трудно да стигаме до предимства, от които да реализираме. Затова нямаше как да играем бавно“, призна специалистът.

 

Сгъстеният цикъл в НБЛ е за всички отбори. Със сигурност има умора, но това предразполага и за изненади, каквито се случват по време на сезона. Давам пример с тази, която се получи между Черноморец и Левски в Бургас. Тежко е за абсолютно всички, но това е положението.

 

Имаме надежди, че Венелин Христов до края на второто завъртане ще се завърне в игра. Очаквам Левски да излезе озверен срещу нас след загубата от Черноморец. Столичани ще се опитат да направят някакъв частичен реванш. Подготвяме се така, както за всеки мач", коментира Дяковски относно следващия съперник на плевенчани в първенството.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day