« Назад

Мартин Йорданов: Не успяхме да се справим

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 20/01/2021 01:39
Мартин Йорданов: Не успяхме да се справим balkan-basket.com

 

 

Черно море Тича претърпя девето поредно поражение в НБЛ. Варненци допуснаха разгромна загуба при визитата си на Балкан Ботевград с 41-113. Мартин Йорданов бе сред най-добрите за „моряците“, но дори неговите показатели се оказаха крайно недостатъчни. Тежкото крило записа 10 точки и 7 борби за 28 минути престой на паркета.

 

„Липсват ни много ключови и опитни играчи. В голямата част от мача играхме младите, половината от състава беше от старшата възраст. Трябваше да се възползваме от този шанс и да вложим повече енергия, но не се представихме много силно. Класата на другия отбор също е много голяма, не успяхме да се справим. Не изпълнихме треньорските указания. Трябва да се движим с много по-голяма енергия при транзиция в нападение и защита, да се опитаме да надбягаме техните играчи. Не можем да се оправдаем с това, че сме пътували. Ботевградчани също имат някаква умора и мачове навън.“

 

Трябваше да се възползваме от това, че сме млади и енергични, да играем на по-бързо темпо, но не го направихме, както и да сме мотивирани от честта да играем срещу такива класни състезатели. Трябваше да се представим по-добре. Надявам се, като се върнат опитните баскетболисти, да покажем много по-добро лице. В третото завъртане в по-оспорваните мачове като тези срещу Ямбол, Плевен и Черноморец да можем да ги вземем. Сега следват само тежки с Левски и Рилски спортист, но се надявам да се борим до края за победа и да не влизаме с мисълта, че сме паднали вече“, коментира Йорданов.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day