« Назад

Галин Стоянов: Не успяхме да опазим никого

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 20/01/2021 01:22
Галин Стоянов: Не успяхме да опазим никого balkan-basket.com

 

 

Черно море Тича инкасира девета поредна и общо 11-та загуба в НБЛ. „Моряците“ допуснаха разгромна загуба от Балкан насред Ботевград с 43-113. Наставникът Галин Стоянов бе доста разочарован от представянето на варненци.

 

С ръководството решихме хората, които имат проблеми, да спрем да ги използваме преди да са отшумели напълно, защото влизаме в една спирала на едни и същи ситуации. Решихме да дойдем с хората, които са здрави. За съжаление, загубихме и Пламен Алексиев. Идеята беше да се опитаме да играем агресивно в защита, без да се опитваме да си помагаме, както в другите мачове. Всеки да носи малко повече индивидуална отговорност, защото иначе започваме да се крием зад някакви общи принципи. Явно това не се получи, защото там, където искахме да играем 1 на 1, просто не успяхме да опазим никого.“

 

Моето най-голямо притеснение и за съжаление го виждам като един общ проблем в България, няма да коментирам на други места, че състезателите в един момент решават, че на такива мачове ще си оправят статистиката. Не знам как някой може да разсъждава по този начин, ако знае, че срещу себе си има класен съперник и как без отборен баскетбол, без движение с топка и без движение на топката нещата биха се получили. Като гледам процентите на стрелба, е логично, защото обикновено завършваш с много нископроцентови атаки и улесняваш другия отбор неимоверно на контраатака. Домакините имат 30 точки на контраатаки", заяви Стоянов. Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day