« Назад

Йовица Арсич: Очаквахме по-силна съпротива

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 20/01/2021 01:06
Йовица Арсич: Очаквахме по-силна съпротива balkan-basket.com

 

 

Балкан Ботевград се върна на правия път в НБЛ. Участникът във ФИБА Къп преодоля с лекота съпротивата на Черно море Тича след категоричното 133-41. Старши треньорът Йовица Арсич заяви, че е очаквал много по-сериозна съпротива от страна на „моряците“.

 

Варненци са с много проблеми, очаквахме със сигурност по-силна съпротива. Не се радвам, че е така, но ние просто свършихме това, което се отнася до нас. Тежко е, след като мачът е такъв, да се дават някакви много сериозни оценки. Нямаше добра съпротива от другата страна, за да може да преценим, но със сигурност играхме много по-лесно в транзиция. Имаме доста вкарани точки и от контраатаки.

 

Изглеждаше, че сме подобрили нещата, но в събота срещу Рилски спортист ще разберем дали е така. Срещу самоковци първо и основно е, че трябва да сме много отговорни в защита, защото те играят много добре в нападение. Трябва да сме равностойни поне в борбата с тях и е нормално някои слабости, които всеки отбор има, да се опитаме да използваме и да изиграем срещата с по-малко грешки. В предишния двубой имахме много проблеми в организация на атаки и те се възползваха от това. Надявам се сега някои неща да изглеждат по-добре“, обясни сърбинът.

 

Няма шанс никой от контузените ни играчи да се върне в игра за ФИБА Къп. Може някой да се върне в ростера, но не и за мачовете. Имаме основна информация за отборите. Изгледахме срещи, правим скаутинг, както го правим за всеки. Ясно е, че става въпрос за силни тимове, но всеки има слаби страни. Ние ще се опитаме да се представим, колкото се може по-добре и да победим“, завърши Арсич.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day