« Назад

Константин Папазов: Имаше видима разлика във физическото състояние на двата отбора

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 18/01/2021 22:07
Константин Папазов: Имаше видима разлика във физическото състояние на двата отбора basketball.bg

 

 

Левски Лукойл прекъсна успешната си серия от три поредни победи и претърпя първо поражение от началото на сезона като гост в НБЛ. „Сините“ отстъпиха при гостуването си на Черноморец Бургас със 75-93. В ефира на Max Sport 2 старши треньорът Константин Папазов обърна внимание върху физическото състояние на столичани.

 

Имаше видима разлика във физическото състояние на двата отбора. Дълго време пазихме зона и общо-взето играем защита, която е агресивна и без много лични нарушения. Тъй като познавам класата на отбора, всички играем в този цикъл от мачове, но е факт, че това ни се отразява. В хода на мача Тайрън Брейзълтън получи крампове на два пъти. Тези неща са много малки, особено при очевидната разлика в липсата на енергия. Подходихме максимално професионално, явно е, че при нас възстановяването е много тежко в този ритъм. Играем много често, както и другите тимове, но за първи път Левски е с толкова къса ротация и млади играчи, които участват в тренировъчния процес. След четири дни ни чака нов мач, така че в нашето първенство се видя, че всеки може да победи всеки. Само Рилски спортист държи постоянно ниво.

 

„Играчите в България не са готови на този ритъм, но ние взехме решение в името на това да спасим първенството. Не сме подценили Черноморец, защото още когато свърши срещата ни с Ямбол, ние знаехме какво ни предстои. Силата на Черноморец е да избухва. Левски никога не е завършвал само с 28 точки през първото полувреме. Изпуснати наши лейъпи дадоха възможност на домакините в нападение. Второто полувреме бяхме длъжни да го спечелим заради себе си.

 

Надяваме се Брейзълтън да е получил само крампа, а не разтежение. Йордан Минчев и Асен Великов няма да бъдат готови през следващия месец. До края имаме още три двубоя, които ще ги изиграем в този състав. Трябва да се съобразим с това нещо. Мога да кажа, че играчите полагат максимални усилия. Данило Тасич ме помоли да почива след мача с Ямбол, защото нямаше сили да се движи по улицата", обясни опитният специалист.

 

Може би генерално сме постъпили правилно, когато сгъстихме календара заради пандемията, но това изисква да имаш отбор от 10-12 равностойни баскетболисти. Това е за всички, не само за нас. Всеки трябва да отговаря за себе си. В първенството няма никакви изненади. Има един лимит, който се компенсира с опит и класа. Има и лоши дни, но в цялата основа е липсата на енергия, за да бъде Левски енергичен и агресивен, какъвто всички са го виждали“, завърши Папазов. Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day