« Назад

Галин Стоянов: Удоволствие е да бъдеш треньор на хора, които искат да се стараят

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 17/01/2021 01:29
Галин Стоянов: Удоволствие е да бъдеш треньор на хора, които искат да се стараят basketball.bg

 

 

Черно море Тича инкасира осма поредна загуба в НБЛ и вече се намира на деветата позиция. Пред своя публика варненци загубиха от Спартак Плевен с 67-77. Наставникът Галин Стоянов наблегна повече на контузиите, които притесняват играчите на „моряците“.

 

"Мачът бе от изключителна важност за разпределение на местата, в които ние се намираме. Истината е, че за съжаление при нас късметът напълно ни напуска с всеки изминал ден. В срещата с Черноморец Веселин Георгиев получи удар, две контузии получиха съответно Мартин Стефанов и Цветомир Куртев и наистина нещата станаха много трудни. Опитахме се на загрявката да ги пробваме, даже Веско стартира, но просто от удара в прасеца той няма как да играе. И съставът става вече много особен. Голяма част от контузиите на момчетата са такива на базата на контакти, на раздаване, на старание по време на мачове и тренировки. Нямам никакви претенции - всеки един от тях направи всичко възможно и опита.

 

Лъчезар Димитров не знам от колко време не е тренирал. Стисна зъби, докарахме го да е частично готов. Не е напълно възстановен, но просто момчето искаше да помогне. Александър Милов имаше интеркостална невралгия. Невероятно удоволствие е това нещо - да бъдеш треньор на хора, които искат да се стараят и да направят всичко възможно. Уникално тежко е да виждаш, че такива контузии ги възпрепятстват и отборът ти просто не може да е в пълен състав. Убеден съм, че в пълен състав щеше да е различно, но вместо да оправяме контузените, в един момент един се оправя, други двама получават травма.

 

15 борби е разликата в срещата. Висок процент при плевенчани от тройката. Ние играем в супер нетипичен състав и няма какво да се обясняваме и оправдаваме. Не мога да отговоря кога се очаква да се върнат контузените. Всичко е ден за ден, седмица за седмица. Не искаме да рискуваме никой. Голяма част от тях са готови дори с неотшумели контузии да играят, но разберете, че всъщност това е нож с две остриета и при някои се прояви. Шапки долу пред тези, които искат да играят, въпреки проблемите. Но е много трудно, вярвайте ми", сподели още Патрика.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day