« Назад

Александър Дяковски: Мога да поздравя момчетата за начина, по който играха в защита

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 17/01/2021 01:18
Александър Дяковски: Мога да поздравя момчетата за начина, по който играха в защита basketball.bg

 

 

Спартак Плевен прекъсна негативната си серия от две поредни загуби в НБЛ и вече заема осмото място в подреждането. Плевенчани надвиха Черно море Тича със 77-67 насред Варна. Старши треньорът Александър Дяковски отдаде победата на играта в защита.

 

"Адски тежък мач, но ние не сме очаквали абсолютно нищо различно, изцяло от психологическа гледна точка. И двата отбора в двубоите помежду ни винаги нещата са всичко или нищо. И двата тима търсят на всяка цена победата. Затова бяхме психически обременени в нашия отбор. Много трудно, но начинът, по който играхме в защита най-вече, ни спечели мача. Добрата серия в третата част може би малко наклони везните в наша полза.

 

Черно море не се предава, помним мача в Бургас, в който варненци изоставаха с 30 точки и върнаха интригата в края. Коментирахме, че за да сме спокойни срещу тях, трябва минута преди края да е 25 разлика за нас. Имахме няколко моменти, в които за малко да стане 10 разлика, но ги изпуснахме. Отдавам това на напрежението, което е абсолютно нормално. Мога да поздравя момчетата за начина, по който играха в защита, и това, което го тренирахме тази седмица. Мога да кажа, че на голяма степен беше изпълнено и се получаваше“, заяви той.

 

В същото време трябва да отчетем, че и състоянието на Черно море не е оптимално заради контузиите на Георги Боянов и на Веселин Георгиев, който е най-опитният и най-постоянният им играч. Заради това имахме по-драстично предимство в подкошието, използвахме го и оттам взимахме доста предимство в нападение“, завърши Дяковски.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day