« Назад

Йордан Янков: Това бе най-добрият ни мач от началото на сезона

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 16/01/2021 21:28
Йордан Янков: Това бе най-добрият ни мач от началото на сезона basketball.bg

 

 

Академик Пловдив излезе на четвъртата позиция във временното класиране на НБЛ. „Студентите“ успяха да победят Берое Стара Загора с 97-89 в зала „Сила“. В ефира на Max Sport 2 наставникът Йордан Янков, заяви, че това е най-добрият мач на пловдивчани от началото на сезона.

 

Много съм доволен от този мач. Мога спокойно да кажа, че това бе най-добрият ни мач от началото на сезона. По време на самата среща имаше възходи и спадове. В началото поведохме с 18 точки, но гостите много бързо се върнаха до полувремето. Общо-взето бях сигурен, че тази ранна разлика нямаше как да се запази, защото Берое е добър и опитен отбор, което показва в последните двубои. Смятам, че ние изиграхме страхотен мач, баскетболистите се раздадоха на сто процента от самото начало. След полувремето казах на моите баскетболисти, че не трябва да разиграваме Джеймс Гавин и те си свършиха работата перфектно. Той не е вкарал нито една точка през второто полувреме.

 

Разбира се, че имам забележки, но те са по-скоро от липса на фокус и опит. Сигурен съм, че с течението на времето младите и по-опитните баскетболисти ще се подобряват до края на сезона. Забелязал съм, че моят отбор играе според това каква му е мотивацията. Един мач може да го изиграем много слабо, докато в друга среща се представяме страхотно, както стана срещу Берое. Всичко е в главите им, аз трябва да си взема поука, че трябва да опитвам различни начини, за да ги мотивирам“, сподели младият специалист.

 

Ще се опитаме да запазим четвъртото място. От началото на сезона имаме дългосрочна цел, свързана с развиването на българските играчи и на отбора, както и сплотяване на колектива. Когато има победи, всичко е по-лесно, но на първо място е развиването на играчите. Ние ще продължаваме да тренираме в тази насока. Борбите в нападение са много важна част от нашата игра. Николай Николов се бори невероятно, Васил Бачев има 7 борби. Играем като отбор, което най-много ме радва, защото това е идеята“, завърши Янков.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day