« Назад

Любомир Минчев: Беше важно да покажем друго лице

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 13/01/2021 01:46
Любомир Минчев: Беше важно да покажем друго лице Берое Стара Загора

 

 

Берое се върна към победите в НБЛ. Зелено-белите“ надвиха Балкан Ботевград след 94-90 насред Стара Загора. Старши треньорът Любомир Минчев раздели срещата на две части, но заяви, че доволен от лицето, което са показали старозагорци.

 

„Подобно на срещата с Левски Лукойл, в тази също имахме своите лоши минути. Водихме с около 20 точки до финалните 8 минути, които можеха да ни костват победата. Като цяло обаче съм доволен от показаното от момчетата през всички останали 32 минути. За мен бе изключително важно след поражението в София да покажем съвсем друго лице. Исках да видя много повече борбеност и момчетата показаха такава в огромна част от мача. Важно е, че победихме и сега гледаме към следващото предизвикателство.“ 

 

 

Драматичната победа на Берое коментира и Станислав Ваклинов. Центърът завърши с 8 точки и 2 борби.

 

„Този успех беше изключително нужен и важен за нас. Преди всичко за самочувствието на отбора. В три от четирите части играхме по начин, по който трябва да показваме през целия сезон. За съжаление в последната четвърт показахме нашите слаби страни, когато загубим организация. В заключителните минути буквално паднаха както защитата, така и нападението на отбора. За щастие всичко свърши добре. Гледаме към следващия мач.“ Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day