« Назад

Цуми Шаренкапова: Благодарна съм за всичко, на което ме научи баскетбола

Добави в Svejo
От Цуми Шаренкапова 28/10/2014 11:19
Цуми Шаренкапова: Благодарна съм за всичко, на което ме научи баскетбола (сн. Sportsimages.bg)

Здравейте приятели!

Започна новият сезон и първо искам да пожелая на състезателите, треньорите и всички хора, който живеят за баскетбола една спорна, интригуваща, интересна и пълноценна година. Без никакви контузии, за да показваме най-доброто, на което сме способни.

Напоследък в трудните и тежки моменти си задавам въпроса - Ами ако не играех баскетбол? Ако имам нормална работа като повечето нормални хора ... Дали щях да се чувствам по-добре и да съм по-щастлива? И се замислям на какво всъщност ме е научил баскетбола? Колко ми е взел и колко ми е дал ....

Колко тежко е да бъдеш далеч от семейството и приятелите си. Моментите, когато даваш всичко от себе си, но усилията, които си положил не са достатъчни. Нещата просто не се получават, загубите и мисълта, че никога нищо не е достатъчно. Когато дойде голямото разочарование и ти минават колебливите мисли ...

Всеки има своите слаби моменти. И даааааа! Лишил ме е от много неща, но това на което ме е научил не може да се сравнява с нито едно удоволнствие на света!

 

От години баскетболът не е просто мое хоби. Той е част от мен и живота ми. Научи ме да вярвам в себе си, да рискувам, за да спечеля. Да работя в екип и да пазя гърбовете на съотборничките си. Да бъда сигурна, че когато аз имам нужда ... те ще бъдат зад моя. Да се трудя здраво, за да получа това което искам и заслужавам. Дава ми шанс сама да избирам бъдещето си. Направи ме здържана, борбена, всеотдайна и целеустремена.

 

И най-важното ... Колкото и труден да е моментът, НИКОГА да се не отказвам да преследвам целите си до край!!!


Много хора цял живот търсят своето призвание и начин, по който да се чувстват пълноценни.

Аз намерих своя и съм благодарна за всичко, на което продължава да ме учи БАСКЕТБОЛЪТ!!!


Play of the day