« Назад

Александра Кънчева: Започвам ново предизвикателство

Добави в Svejo
От Александра Кънчева 25/08/2014 12:10
Александра Кънчева: Започвам ново предизвикателство

Времето лети и вече си е края на лятото. Отдавна не съм писала, за което си има и причина разбира се. Ето как се развиха нещата за мен след финалния мач на 1 март.

 

По време на сезона, както винаги колената си ме боляха, но към края болката стана толкова силна, че дори и аз вече не издържах на нея. След сезона си направих ядрено магнитен резонанс на всяко коляно и се оказа, че нямам почти никакви хрущяли. Докторът ми каза, че ми трябват две операции с донор, и чак тогава, живот и здраве, след година и половина мога да продължа да играя.

 

За тези от вас, които знаят през какво съм минала само и само да играя баскетбол би ви станало ясно, че този път ми дойде малко в повече и съм доста изморена от операции и инжекции. Сега вече си играя само за удоволствие.

 

Състезателната ми кариера приключи и ми отне доста време да го проумея. Имах период, в който ми беше изключително трудно и се чудех как е възможно, но сега като погледна назад във времето съм повече от щастлива за всичко, което съм получила от баскетбола. Както и за всички прекрасни хора, които познавам благодарение на тази красива игра.

 

Благодаря на Господ с цялото си сърце затова, че ме дари с тези прекрасни години, в които се състезавах. Да играеш баскетбол е привилегия и аз бях благословена да играя в последните 15 години. И със сигурност ще продължа да се наслаждавам на играта!

Искам да благодаря и на един прекрасен град и на хората в него. Ако е имало моменти в които съм се чувствала истински щастлива и обичана, то това е било в Русе! Няма да спомена отделни имена, защото съм сигурна,че ще пропусна някой от всички тези прекрасни хора! Русе беше моят дом за 4 години и винаги ще си остане в сърцето ми.

 

Искам да помоля феновете на сините феи за нещо. Моля ви, когато някоя състезателка си тръгне от отбора, не бъдете груби с нея. Защото, за да си тръгне със сигурност си има добра причина за това. Понякога вие не виждате какво се случва зад кулисите и не знаете какви са истинските причини тя да си тръгне. Знаете само това, което ви се предлага в медиите, за да се замаже истинската причина поради която напуска! Повярвайте ми всяко момиче, което е играло в Русе не би си тръгнало просто ей така. Ние винаги сме играели за вас прекрасните фенове! Разбрах, че мъжкият отбор ще се възроди и ще се слее със женският! Прекрасна новина за българския баскетбол.

 

Благодаря ти Русе, затова че ме дари с толкова много емоции и незабравими моменти. В крайна сметка нямам избор и ще трябва да се оперирам, ако искам след 35 годишна възраст да ходя нормално, но за сега не знам кога ще се случи това, все още не съм готова.

Ето още малко новини. Завърших семестъра с добри оценки, а веднага след това се преместих в Торонто, където живее моята майка. Цяло лято трупах опит като треньор по кампове на които се забавлявах изключително много и срещнах невероятни хора. А от новия сезон ще съм помощник треньор във University of Toronto и живот и здраве ще продължа да уча. Винаги съм искала да бъда треньор след като приключа с баскетболната си кариера, за съжаление не знаех, че ще се случи толкова бързо, но аз вярвам, че всичко се случва с определена причина! Имам перфектна представа какъв треньор искам да бъда. През тези 15 години, в които имах различни треньори знам точно като кои искам да бъда и точно като кои никога не искам да бъда. Надявам се да успея да запазя себе си и това, в което вярвам за да мога да го предам на бъдещите си състезателки.

 

Сърдечно благодаря, на всички треньори при които съм се състезавала! И се извинявам, ако някога не съм се държала достойно и с уважение към тези, които са се опитвали да ме научат на нещо! Готова съм да започна ново предизвикателство, да се боря със зъби и нокти, за да дам най-доброто от себе си и да постигна всичко това на което съм способна.

Play of the day