« Назад

ДАС санкционира Черно море с 2000 лева след удар на Деян Иванов срещу Мартин Хорозов

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 02/12/2019 19:29
ДАС санкционира Черно море с 2000 лева след удар на Деян Иванов срещу Мартин Хорозов basketball.bg

 

На заседание, проведено на 02.12.2019 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) взе следните решения след осмия кръг: 

 

1.Налага на БК „Черно море Тича, имуществена санкция в размер на 2000 (две хиляди) лева на основание чл.37, т.3 от ДАП на НБЛ, за дисциплинарно нарушение изразяващо се в нанесен удар на старши съдия Мартин Хорозов от зрител, след края на среща № 39 между БК „Черно Море Тича“ и БК „Черноморец Бургас“, проведена на 25.11.2019 г. в гр. Варна.

 

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен срок от уведмяването за същото.

 

Мотиви: Съгласно доклада и рапорта за инциденти на дежурния представител на БФБ, след края на срещата, при излизане от игралното поле до вратата, водеща до съдийската стая, зрител от публиката е нападнал и ударил по таза старши съдията Мартин Хорозов. Съгласно доклада на последния, ударът, нанесен от нападателя, е бил „агресивен“ и „силно болезнен“, съпроводен от словесна атака, показваща лично отношение и откровена лична недобронамереност.

 

Рапортът за инциденти на дежурния представител на БФБ, както и докладът на Мартин Хорозов – старши съдия от среща № 39 между отборите на БК „Черно море Тича“ и БК „Черноморец Бургас“, индивидуализират извършителя на нарушението – г-н Деян Иванов - бивш състезател от НБЛ, необвързан с БК „Черно море Тича“ и пряко незаинтересован от отсъжданията по време на мача.

 

От доклада на дежурния представител на БФБ става ясно, че организацията на проведената среща № 39 между БК „Черно Море Тича“ и БК „Черноморец Бургас“ е била на много високо ниво, в това число осигурената развлекателна програма по време на прекъсванията, числеността на охраната на събитието, работата на секретарския апарат и т.н. Въпреки гореописаната организация на срещата, в Рапорта за инциденти на дежурния представител на БФБ е отбелязано, че по време на инцидента не е присъствало лице от охранителната фирма, което да успее да възпре инцидента и да овладее зрителя-агресор.

 

2.Налага на Блейк Рейнолдс, състезател с № 32 от отбора на БК „Черноморец Бургас“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 39 между БК „Черно Море Тича“ и БК „Черноморец Бургас“, проведена на 25.11.2019 г. в гр. Варна.


На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

3.Налага на БК „Балкан“ имуществена санкция в размер на 500 (петстотин) лева на основание чл.40, т.13 от ДАП на НБЛ, във връзка с чл. 19 от Правилата на НБЛ, за дисциплинарно нарушение, изразяващо се в закъснение на дежурния лекар Ваня Нанкова (назначена с Заповед № 214/20.11.2019г., издадена от АИППМП „Ваня Накова - Елит“, гр. Ботевград) за среща № 38 между отборите на БК „Балкан“ и БК „Ямбол“, проведена на 23.11.2019 г.


На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведмяването за същото.

 

4.Налага на мениджъра на БК „Спартак Плевен“ – Богдан Петков - глоба в размер на 300 лв. на основание чл. 35, т. 3 ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение в среща № 37 между отборите на БК „А1 Академик София“ и БК „Спартак Плевен“ проведена на 23.11.2019 г.

 

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведмяването за същото.

 

5.Налага на Александър Дяковски, старши-треньор на отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 37 между отборите на БК „А1 Академик София“ и БК „Спартак Плевен“ проведена на 23.11.2019 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

 


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day