« Назад

Берое се присъединява към зелена инициатива

Добави в Svejo
Източник: beroebasket.com 08/11/2019 13:11
Берое се присъединява към зелена инициатива beroebasket.com

 

Утре (9 ноември) в местността „Магарешка поляна“ по пътя за кв. „Дъбрава“ ще се състои инициативата „Да си отгледаме гора, засаждайки 1000 дръвчета за един ден“. Общоградската зелена инициатива цели засаждане на най-малко 10 000 дъбови фиданки. По този начин ще бъде допълнен горският фонд в града, както и ще се озеленят пространствата, пострадали по време на пожарите от 2007 година и незаконната сеч в последните години.

 

Своя дан в благородната инициатива ще даде и Берое. Отделните възрастови групи от школата на клуба ще се включат организирано в залесяването, което започва в 10:00 часа в местността „Магарешка поляна“. 


За всички желаещи Община Стара Загора е осигурила безплатни автобуси, които ще тръгнат в 9:00 часа от паркинга зад Драматичен театър „Гео Милев“. Те ще се движат през половин час до 16.00 ч.

 

Общата кауза, която е по идея на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, съвместява усилията на Общинска администрация, Регионална дирекция на горите, Държавно горско стопанство, както и на спасителния Център за диви животни „Зелени балкани“.

 

Участие в отглеждането на гора са заявили до този момент представители на местни и държавни институции, училища, различни организации от Стара Загора, както и множество граждани.

 

На място специалисти ще обясняват технологията за залесяване на фиданките, уточняват от Oбщинския пресцентър.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day