« Назад

Академик Бултекс 99 представи отбора за новия сезон

Добави в Svejo
Източник: sportenplovdiv.com 11/09/2019 13:50
Академик Бултекс 99 представи отбора за новия сезон sportenplovdiv.com

 

На пресконференция в Младежкия център Академик Бултекс 99 представи отбора за новия сезон. На брифинга присъстваха спортният директор Тина Димитрова, старши треньорът Асен Николов и капитанът Васил Бачев, както и новите попълнения Обрад Томич, Василий Кнежевич, Уил Пери, Алекс Лонг и Тенчо Тенчев.

 

От миналия сезон остават Васил Бачев, Венелин Христов, Александър Груев, Адриан Секулов, Мартин Сотиров и Илиян Ставрев. На този етап селекцията е завършена, но не се изключва възможност за още нови попълнения.

 

Тина Димитрова, спортен директор


Тази година ще покажем истинското лице на клуба. Ще подсигурим всичко необходимо на състезателите и треньорите, за зрителите ще има нови атракции в залата. Очакваме подкрепата на публиката. Надявам се на добър сезон. Треньорът Асен Николов има пълното доверие на ръководството. Започваме да домакинстваме в зала "Сила". Заявили сме и „Колодрума“, но там ще има развитие след кметските избори, защото в момента няма как да преговаряме за залата преди изборите. От вчера е факт, че сме част от новия сезон в Балканската лига. Отборите ще бъдат осем, до седмици ще се знаят кои са. Няма да има финална четворка само финал. До началото на октомври ще бъде ясно всичко. За нас е важно да участваме в Балканската лига, за да можем да имаме повече мачове. В преговори сме с две компании, но на този етап основния етап спонсорите са ни от миналия сезон. Отворени сме, направени сме рекламна кампания и се надявам повече хора да се отзоват да ни помогнат. Защото освен мъжкия отбор имаме и много добра школа. Тази стъпка, която правим за школата да има четири момчетата с първия отбор е за в бъдеще, те да бъдат интегрирани.

 

Асен Николов, старши треньор


"Нямаме поставени цели от клуба и ръководството, но лично моето желание е задължително да играем поне един финал. В останалите турнира да сме в първите три отбора. Към подготовката с мъжкия отбор са включени две момчета от 16-годишните, ще бъдат включени още двама, които ще се готвят с нас през сезона. В следващите две години ще се опитаме да наложим играчи от школата в мъжкия отбор."


"Подготовката вече тече от 3 седмици. В момента е малко тежко за играчите, но сме си говорили, че трябва да минем през този етап. От тази неделя започваме и контролни срещи. Първата е срещу Ямбол в Ямбол на 15 септември, на 18 септември играем в Правец срещу Академик София, на 20 септември с Берое в Стара Загора, на 23 септември срещу Крайова в Стара Загора. Последните две срещи ще бъдат на 28 и 29 септември. Тогава ще се играе турнирът за Купата на Пловди с Левски Лукойл, Питещ от Румъния и Спартак Плевен в зала  "Сила". Топ 4 отборите мисля, че са с по 5 чужденци. Черноморец също е с пет чуждестранни играча. Само чуваме мнения от турнира в Ботевград, но нямам наблюдения на играта на другите отбори. Първенството ще бъде по-интересно спрямо предните два сезона. Дори отборите, които бяха с по-задно класиране, направиха добри селекции и ще има доста изненади при гостуванията на тези тимове. Привлякохме играчите, според нашата философия. Старал съм се да имаме добра защита и отборът да играе бързо. Вярвам, че сглобихме добър отбор. Важно е да изградим една химия между самите играчи, треньори и ръководство. Това зависи най-вече от нас треньорите, както и от капитана на тима. Това да ни даде възможност, когато са плейофите. Ние да бъдем заедно и да постигнем резултатит, които ни се иска за нас. Договорите на новите играчи са за една година", завърши Николов.

 

 

Тенчо Тенчев 


Интересно ще е, за сега още сме в прекалено в началото да говорим за цели. Най-важно е да тренираме добре и с времето ще видим как ще си паснем като отбор. Лигата в Дания е по-слаба има два-три тима, които са по-силни. Разликата между първия и останалите е доста голямо. Познавам някои от момчетата преди това. Проектът ми се строи интересен, имах информация и кои ще дойдат и кои момчетата остават. Стори ми се добра идея. Всяка година отборите са с различни състави, докато не започнем да играем мачовете трудно е да кажем кой къде ще завърши.

 

Васил Бачев, капитан


Моите лични очаквания са да играем по-добре. Мисля, че съставът е добър. Рано е да се говори за цели. Още не сме се напаснали като отбор. Тепърва започваме контролни срещи. С много работа всичко ще си дойде на мястото.

 

 


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day