« Назад

Тежко лято за международните ни рефери

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 11/06/2019 14:52
Тежко лято за международните ни рефери basketball.bg

 

Летните горещини не са започнали, но съвсем скоро българските международни рефери и комисари ще почувстват в пълна сила жежкото баскетболно лято.

 

Началото и краят на лятото ще бъдат черешката на съдийската торта на България. Лятото ще започне с Елеонора Рангелова, която ще е КрюЧийф на реферите на Евробаскет за жени в Сърбия и Латвия от 27 юни до 7 юли. Генералният мениджър ще стартира в Зренянин с мачовете от групата на смъртта - D, в която са домакините заедно със силните отбори на Беларус, Русия и Белгия. След това тя ще се премести в Белград за финалите на турнира.

 

В края на август пък Мартин Хорозов ще отпътува за Китай, за да се включи в групата съдии за световното първенство за мъже от 31 август до 15 септември.

 

Това обаче няма да са единствените ангажименти на Рангелова и Хорозов. Шфът на Юридическата комисия на ФИБА ще е Крю Чийф и на европейското първенство за жени до 20 години в Чехия от 3 до 11 август. Хорозов пък получи наряд за европейското първенство за юноши до 18 години във Волос, Гърция от 27 юли до 4 август. Пловдивчанинът ще бъде и по терените на Евробаскет за момчета до 16 години в Дивизия С в Албания.

 

С по три турнира за подрастващи това лято ще са шефът на съдиите у нас Владимир Цеков и Венцислав Великов. Цеков ще приключи международната си съдийска кариера с мачове от европейските първенства за мъже до 20 години в Матошиньос, Португалия, за юноши до 18 години в Орадеа, Румъния, и двете в Дивизия В. Накрая софиянецът ще ръководи мачове от 9 до 17 август на европейското първенство за момчета до 16 години, Дивизия А, в Удине, Италия.

 

Великов ще прави компания на Владиир Цеков в Орадеа, а също така ще ръководи двубои от европейския шампионат за девойки до 18 години, Дивизия В в Скопие, както и от европейското първенство за момчета до 16 години, Дивизия В в Подгорица, Черна гора.

 

С два наряда през лятото е Светлана Стоянова. На нея ще бъдат поверени мачове от първенството в Дивизия С на девойките до 18 години в Андора. Тя и комисарят Камен Тошев ще бъдат родните представители на „домашното“ първенство – за момичета до 16 години в Дивизия В, което ще се проведе в София от 15 до 24 август.

 

Милен Цветков ще придружава националния ни отбор за девойки до 20 години в Дивизия В в Прищина, Косово.
Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day