« Назад

Галин Стоянов: Вече се надиграваме баскетболно

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 10/02/2019 15:56
Галин Стоянов: Вече се надиграваме баскетболно basketball.bg

 

Черно море Тича отстъпи при гостуването си на Академик Бултекс 99. Така "моряците" останаха на последната позиция след втория етап в шампионата при мъжете с актив от 2 победи и 14 загуби. Ето какво заяви старши треньорът на варненци Галин Стоянов след мача:

 

"Доволен съм, но знам, че нашият отбор има резерви. Имаше моменти, в които можехме да бъдем по-адекватни в защита и в нападение, за да завържем мача в края. За мен много силен Трой Франклин от Академик Бултекс 99, а Питър Олисемека отново бе на ниво, както и Васил Бачев, който е константа в пловдивския тим. Трудно играем срещу високите играчи на другите отбори, тъй като две от 4-те ни високи момчета са юноши. Разликата дойде оттам, че ние имаме 19 грешки, от които противникът има 14 откраднати топки. А ние имаме само 2 откраднати топки от 11 техни грешки. Техните грешки не водеха до директни атаки, за разлика от нашите".

 

"Идеята ми е да въртя състезателите ми, които показват израстване и спряха да се страхуват. Вече се надиграваме баскетболно. Поздравявам Академик Бултекс 99, който е много приятен отбор, поздравявам и моя добър приятел Асен Николов. Желая им успех занапред."

 

Своето мнението за мача даде и Александър Кръстев, който регистрира 15 точки и 6 овладени топки. 

 

"Започнахме добре, имахме тежко пътуване от Варна в деня на мача, но това не трябва да ни е оправдание. Смятам, че се представихме достойно, все пак имаме няколко юноши в състава. Поздравявам Академик Бултекс 99, който е добър отбор. Мисля, че показваме израстване в сравнение с началото на сезона. Пламен Алексиев се възстанови, дойде Георги Боянов и двамата вдигнаха класата на тима."

 
Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day