« Назад

Кирил Петров: Не е приятно да имаш само загуби, но това е действителността

Добави в Svejo
Източник: arenavarna.com 11/01/2019 01:50
Кирил Петров: Не е приятно да имаш само загуби, но това е действителността arenavarna.com

 

В Черно море Тича се надяват да прекъснат негативната си серия и да запишат първа победа за сезона. В неделя „моряците“ посрещат Ямбол от 17:00 часа в зала „Христо Борисов“. Първоначално по програма мачът трябваше да се играе в събота, 12 януари, но заради съдийски семинар бе направена промяна в срещите от НБЛ.

 

Помощник-треньорът на Кирил Петров смята, че Ямбол има добър колектив, в който основните играчи играят отдавна заедно и познават играта си много добре, като по този начин може да изненада всички фаворити в първенство.

 

Няма да ни е лесно. Баскетболът е игра на грешки и ние се опитваме да ги отстраняваме от нашата игра. Не е приятно да имаш само загуби, но това е действителността в момента. Психологически не сме обременени, защото не се очакват чудеса от нас. Като всеки отбор в лигата си имаме проблеми. Все още Кристиян Кръстев е контузен, а Мартин Стефанов е на антибиотици,но все пак тренира с отбора. Очакваме с нетърпение в мача и се надяваме да зарадваме публиката с първи успех.“

 

Цветомир Куртев, който е определян за най-добрият баскетболист в защита на варненци, също вярва, че лошите моменти в НБЛ са приключили.

 

Не е приятно да си от страната на губещите. Със сигурност ще се хвърлим на 120 % от възможностите си, за да се доберем до първи успех в шампионата. В последно време започвам да се чувствам все по-добре. Предишният сезон почти не играх заради възстановяване от контузия, но сега повечето мачове са добре дошли лично за мен. Не смятам, че след като почиваха в предния кръг е в плюс за Ямбол. В повечето случаи така се излиза от ритъм.“ 
Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day