« Назад

Михаил Михайлов: Радвам се, че успяхме да опровергаем прогнозата на ФИБА

Добави в Svejo
Източник: Пресклуб “България“ 07/12/2018 16:58
Михаил Михайлов: Радвам се, че успяхме да опровергаем прогнозата на ФИБА Пресклуб "България"

 

Президентът на БК Балкан Ботевград Михаил Михайлов, Небойша Видич – старши треньор и Венцислав Петков – капитан на отбора, дадоха специална пресконференция в Пресклуб „България“ преди старта на втория етап в груповата фаза на ФИБА Европа. Това е исторически успех, тъй като за първи път отборът прескача началния етап. В следващата фаза „зелените“ ще се изправят срещу Левски Лукойл, Алба Фехервар и Ирони Нес Циона, като отново първите два тима продължават напред.

 

Дори в сайта на ФИБА Европа ние бяхме посочени като аутсайдер в първата фаза. Радвам се, че успяхме да опровергаем тяхната прогноза. Добре е, че сега сме в една група с отбора на Левски Лукойл, тъй като ще спестим разходи за пътни и хотел. Освен това на двата ни мача ще свирят чуждестранни съдии и ще ми бъде интересно как ще завършат двубоите“, уточни Михайлов.

 

През декември и януари ботевградчани ще гонят победи в първенсвото, в турнира за Купата на България и в турнира за Купата на ФИБА.

 

"Приоритет е шампионската титла на страната. Победите срещу прекия конкурент обаче Левски Лукойл винаги са важни. Мач между двата отбора е истинско дерби през последните години",обявиха Михайлов и Видич.

 

Още по-добре могат да играят момчетата и да развият своя потенциал“, казаха двамата и споделиха, че има прояви на натиск и некоректност срещу Балкан в полза на Левски Лукойл. Наставникът разказа конкретни примери, но призна, че винаги поздравява опонента, когато ги превъзхожда в играта. Двамата бяха единодушни, че смяната на мениджъра на НБЛ Лили Борисова не е заради лоши качества, а под диктовката на синия клуб. Балкан не е сред подписалите се клубове за отстраняването на Борисова. 

Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day